Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Minden lében kanál a faluban

Kultúrházvezető, zenész, polgárőr, felnőtt segítő, vőfély. A levéli Radák Tamás több mint 25 éve szívvel-lélekkel dolgozik a helyi közösségi életért.
Radák Tamást mindenki ismeri Levélen. A helyi kultúrház vezetője közhellyel szólva minden lében kanál. Huszonöt éve került a faluba, a kultúrházba dolgozni, akkor még „képesítés nélküliként". Az idő alatt főiskolára járt, megszerezte a művelődésszervező diplomáját. Ő vezeti az idén 25 éves népdalkört, nem sokkal annak alakulása óta. Innen nőtt ki tíz éve a Huszárkórus is, melyet szintúgy ő irányít.

Radák Tamás elmondása szerint falujukban nagyon sok civil szervezet van, s ő „mindig beléjük keveredik". Így a Levél Barátainak Egyesülete is, ahol a vezetőség tagja... A civil szervezet nevéhez kapcsolódik a helyi hagyományőrző disznóvágás, s az úgynevezett Sváb Házban a helytörténeti múzeum üzemeltetése. Ezek mellett a polgárőr-egyesület tagja is.

Beke Pál Emlékcímmel jutalmazták 2010-ben – ő kapta meg ezt először az ifjúsági munka területén végzett értékteremtő munkájáért.
Beke Pál Emlékcímmel jutalmazták 2010-ben – ő kapta meg ezt először az ifjúsági munka területén végzett értékteremtő munkájáért.

Sőt, több mint húsz éve a Kislaptáros zenekarban muzsikál, nagybőgőzik. Több táncházat szerveznek, több külföldi, hazai fellépésük van. E hobbija mellett még vőfélykedik is. A zenekar által már eljutott Törökországba, Észtországba, Lengyelországba is.

Levélen 22 éve alakult meg a gyermekönkormányzat, amelynek pedig felnőtt segítője. Tavaly a fiatalokkal Olaszországban jártak egy olasz–török–magyar kapcsolatokat ápoló ifjúsági találkozón. Idei tervük között szerepel az önkormányzat szélesítése gyermek- és ifjúsági önkormányzattá.

Elismerik. Radák Tamás néhány éve megkapta a Levél Községért díjat, mellyel közösségi munkáját díjazták. 2010-ben az első Beke Pál Emlékcímmel őt tüntették ki ifjúsági munkájáért. (Beke Pál nevéhez fűződik többek között a gyermekönkormányzatok létrehozása – a szerk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan a pénz a sportcsarnokhoz

Az állam 240 milliót ad a létesítményhez. Elhangzott: egy-két éven belül uszoda is lesz a városban. Tovább olvasom