Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Minden lakóközösség nyert

Mosonmagyaróvár - A panelfelújításra pályázó tizennégy lakóközösség mindegyike kap önkormányzati támogatást a beruházáshoz.

Az összesen igényelt összeg mértéke ugyanis nem éri el a költségvetésben az erre a célra elkülönített félszázmilliós keretet.

Az országos programmal összhangban a mosonmagyaróvári önkormányzat idén is pályázatot hirdetett az iparosított technológiával épített lakóházak energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására. A felhívásra a megadott határidőig tizennégy pályázat érkezett.

A helyi rendelet értelmében az elbírálásánál figyelembe vették az épület életkorát, a pályázattal érintett lakások számát, a tervezett fajlagos energiamegtakarítás, illetve a szén-dioxid-kibocsátás csökkenésének mértékét, a beruházás megtérülési idejét, valamint az önkormányzattól elvárt támogatás nagyságát. A 14 épület közül 10 esetében korábban megtörtént a fűtéskorszerűsítés. A fennmaradó 4 épület a jelenlegi pályázat keretében kívánja ezt megvalósítani.

Hamarosan tizennégy újabb panelt korszerűsíthetnek a pályázatnak köszönhetően. Fotó: M. Á.
Hamarosan tizennégy újabb panelt korszerűsíthetnek a pályázatnak köszönhetően. Fotó: M. Á.

A bírálók szerint a pályázatok mindegyike ugyanolyan alapossággal készült – a pályázatok összeállítója mindegyik esetben az Optimum Term Kft., Badura Gábor építőmérnök, energetikai szakértő volt. A város költségvetésében a támogatásra nyújtható költségkeret összesen 50 millió forint.

A pályázatok értékelésénél a meghatározott bírálati szempontok szerinti rangsorolásnak nem volt értelme, mivel a 14 pályázó egységesen 10 százalék önkormányzati támogatást igényelt, összesen mintegy 47,27 millió forint értékben. Mivel ez összeg nem éri el a megállapított 50 milliós költségkeretet, így a képviselő-testület döntése értelmében a beérkezett 14 pályázat mindegyike kap önkormányzati támogatást.


Mindenkinek tíz százalék

A pályázatnak köszönhetően megvalósul a Flesch Károly utca 4. külső nyílászáróinak cseréje, a meglévő fűtési rendszer korszerűsítése, az Erkel Ferenc utca 7. külső homlokzatának és a tetőnek a szigetelése, az Erkel Ferenc utca 29. külső homlokzatának és a tetőnek a szigetelése, a Károly utca 52–56. külső homlokzat-hőszigetelése, a Károly utca 53–57. lépcsőházi nyílászáróinak cseréje.Továbbá a Károly utca 58–66. és a Károly utca 78–82. külső homlokzat-hőszigetelése, lépcsőházi nyílászáróinak cseréje és a fűtéskorszerűsítés, a Károly utca 59–63. lépcsőházi nyílászáróinak és a Kormos István-lakótelep 12–18. lépcsőházi nyílászáróinak cseréje. Ugyancsak támogatják a Mosonyi Mihály utca 21–27. és a 29–33. homlokzatának hőszigetelési, a Móra Ferenc-lakótelep 21–24. tető- és teljes hő- és vízszigetelési, a Széchenyi utca 12. homlokzati hőszigetelési és fűtési rendszerének korszerűsítését. Ugyancsak támogatott a Széchenyi utca 5–7. külső homlokzatának hőszigetelése, a lakások külső, illetve a lépcsőházi nyílászáróinak cseréje és a meglévő fűtési rendszer korszerűsítése.

Olvasóink írták

 • 4. RickCartman 2009. november 18. 20:10
  „hát még van,főleg,ahol olyan a közös képviselő”
 • 3. ovári 2009. november 17. 19:50
  „hát van még egy-két panel amit még lehetne szigetelni csak nem nyert pályázatot!!!! h”
 • 2. Griffin 2009. november 17. 11:12
  „1.Bálintos, sok helyütt az is megtörtént, sokak megelégedésére, nézz körül a városban”
 • 1. Bálintos 2009. november 17. 09:28
  „A maradékot pedig költhetnék a panelokhz tartozó játszóterek felújítására,ill. bővítésére!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangverseny a testvérvárosban

Mosonmagyaróvár testvérvárosában, Stockerauban nemzetközi tanári hangversenyt rendeztek. Tovább olvasom