Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Minden korosztályt játszani csalogatnak

Május-júniusban sok osztály választotta kirándulása egyik helyszínéül a Futurát, melyet a nyár folyamán is száz-kétszáz érdeklődő keres fel naponta. Az élményközpont minden korosztályt igyekszik megszólítani játékaival.
Miután tavaly az év látogatóközpontja címet elnyerte a Magyar Turizmus Zrt. és a Földművelésügyi Minisztérium pályázatán, a mosonmagyaróvári Futura egyre több rendezvényre kap meghívást az országban. Ezáltal is szélesebb körben tudják népszerűsíteni az egykori mosoni gabonamagtárban kialakított élményközpontot. Itt a kezdeti félszáz játékon kívül további tizenöt új elem csalogatja a látogatókat. A jelenről és a további tervekről Horváthné Pákozdi Emesét, a Futura üzemeltetési vezetőjét kérdeztük.

– A Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével júniusban a Gyerekszigetre kaptunk meghívást. Akkor már régóta gondolkodtunk egy újabb játék kifejlesztésén. A budapesti rendezvényre, ahol egyedi látványossággal szerettük volna magunkat képviseltetni, el is készült az okoshomokozó, melynek felszínén kezünk nyomán alakul és színeződik át a térkép, élő-mozgó, interaktív felületként. Ezzel mutatkozunk be majd szeptemberben a kamion EB-n, valamint az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás és Vásáron – magyarázza Horváthné Pákozdi Emese, hozzátéve, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten igyekeznek játékparkjukat fejleszteni.

– A tanév végén telt házzal működtünk, köszönhetően az „osztálykirándulás programcsomagunknak", melyet a város további intézményeivel közösen állítottunk össze. Eddig a felső tagozatosok és középiskolások lekötése jelentett kihívást. Mára az előbbieket a Tesla-küldetéssel, utóbbiakat a pánikszobával tudjuk idecsábítani, így tulajdonképpen minden korosztálynak tudunk programot kínálni. Jelenleg az 5D-vetítések a legnépszerűbbek – sorolta az üzemeltetési vezető.

Az 5 éves Oláh Petra és a 9 éves Oláh Dorottya az okoshomokozóban emel hegyet és alakít ki tavakat.
Az 5 éves Oláh Petra és a 9 éves Oláh Dorottya az okoshomokozóban emel hegyet és alakít ki tavakat.

Mint megtudtuk, a Futura nyári táborai is telt házzal indulnak hetente, új témakörben. Még az augusztus 3-án és 10-én induló ufó- és ökotáborban – ahol a gyermekekkel 8–16 óra között foglalkoznak – akad egy-két szabad hely.

Közben készülnek az augusztus 20-i hétvégére, a Szent István-napokra: lesz családi nap és egy külön programcsomagot állítanak össze, benne különlegességként egy 3D történelmi film vetítésével. Nyáron egyébként négy tematikus hétvégét is szerveznek, ahol a meglévő játékokat egy kicsit más szemszögből ismerhetik meg a látogatók.

A tavalyi látogatószámot május-júniusban túlszárnyalták, de a vakáció idején is tudják tartani, hiszen száz-kétszázan érkeznek naponta az élményközpontba. Barátok, családok, sőt, nyugdíjascsoportok is jönnek, de cégek csapatépítésének is otthont adnak. Van, aki kifejezetten a Futuráért érkezik a városba, de olyan is, aki Győrben vagy a Szigetközben nyaral és az élményközpontban tölt el egy napot.

– Több alakuló, nagyobb léptékű pályázatot készítettünk elő. Egyik ilyen a beltéri tanösvény és játszóház Szigetköz növény- és állatvilágával. Szeretnénk egy többnyelvű tárlatvezetési rendszert is létrehozni, hiszen egyre többen találnak ránk Szlovákiából, Ausztriából, de jártak itt Ausztráliából és az Egyesült Államokból is – zárta szavait Horváthné.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törtek-zúztak a munkásszállón

Garázdasággal gyanúsítja a rendőrség azt a román férfit és nőt, akik egy munkásszállón kezdtek… Tovább olvasom