Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

˝Minden apróságnak örülünk˝

Minden apróságnak örülünk, a pénzadományokból számláinkat sorra egyenlítjük ki – mondja Ásványi Gyuláné, Ásványi Krisztián édesanyja. A család élete azóta változott meg gyökeresen, hogy a most húszéves fiú egy verés következtében hetekig kómában feküdt.

Sokan segítettek a jelenleg Mosonmagyaróváron, korábban Dunaszigeten élő Ásványiéknak. A család azt követően került nehéz anyagi helyzetbe, hogy 2008 novemberében az akkor 17 éves Krisztiánt eszméletlenségig verték, és hetekig kómában feküdt. Azóta szülei elváltak, a dunaszigeti családi házat mosonmagyaróvári panelra cserélték.

– A Mosonmagyaróvári Civil Szövetség elsőként segített bennünket. Több alapítványnak és egyesületnek is írtam levelet. A Vöröskereszt egy használt színes tévét adományozott nekünk, a Lions klub élelmiszerrel és utalvánnyal járult hozzá a karácsonyunkhoz. Az egyházközség, néhány alapítvány pénzzel segített. Egy nyugdíjas néni csekken küldött pénzt Krisztiánnak – sorolja az adományok sorát Ásványiné. Mint mondja, minden apróságnak örült. A tartós élelmiszerekből a karácsonyi ünnepi asztalra is tudott az édesanya készíteni finomságokat, köztük Krisztián kedvenc süteményeiből. A kapott pénzből igyekezett elmaradt számláit kiegyenlíteni. Mostanra tartozásai összege kétszázezer forintra apadt.

A Mosonmagyaróvári Civil Szövetség gyűjtést hirdetett a család (Ásványi Gyuláné telefonszáma: 06-30/908-6337) javára. Pénzbeli adományokat a szövetség 59500155-11047090 számú számlájára fogadtak-fogadnak. Eddig közel ötvenötezer forint jött össze, amit Nagy Sándor két részletben adott át a családnak.

Ásványi Gyuláné szerint akkor jöhetnek majd egyenesbe, ha fia, Krisztián a szakma megszerzését követően munkát tud vállalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz méteres kaláccsal ért véget a fesztivál Mosonmagyaróváron

Közös imával, énekkel, szeretetkaláccsal és forraltborral zárult a mosonmagyaróvári Téli Fesztivál… Tovább olvasom