Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Milyen pénzért szúrják be a tűt?

Egy Mosonmagyaróváron élő, magyar állampolgárságú férfi csípőprotézisének beültetése utáni fájdalmát szerette volna enyhíteni akupunktúrás kezeléssel. A kért tarifa pénzneméről azonban mára megoszlanak a vélemények.
illusztráció
Králik Herbert jelenleg két mankó segítségével tud csak járni. A csípőprotézise még megnehezíti a járását, gyakran fáj a lába. Fájdalmait enyhítendő úgy gondolta, hogy felkeres egy Mosonmagyaróváron praktizáló távol-keleti orvost. Abban reménykedett, hogy a „csodadoktor" akupunktúrás kezeléssel segíteni tud a baján.

Először forintért...

Előzetesen a hét kezelésért összesen harmincötezer forintot kért a gyógyító. Ám az első kezeléskor már történtek Králik úr szerint gyanús esetek: a testén végzett tűszúrásokat – az elhelyezkedéseknek megfelelően – két részre osztotta, s mindegyikért külön számlázott, összesen ötezer forintot. Ezután drogériákban kapható készítményeket vásároltattak vele több ezer forintért.

Már euróban számol

A második alkalommal azonban még nagyobb, még kellemetlenebb meglepetés várta.
A doktor és az asszisztens – aki mindenkitől elkérte a személyi igazolványát vagy útlevelét – közölte vele, hogy külföldi állampolgár lévén, euróban kell fizetnie: százhuszonhat euró volt a tarifa.
Hiába tiltakozott, mondván, hogy csak a felesége német származású, a kínai csodadoktor ragaszkodott a keményvalutához. Miután a férfi elutasította a kérést, eltanácsolták a további kezelésektől. Bár ahogy Králik Herbert elmondta, egyébként sem ment volna vissza többet. A doktor három gyógyszerért és a két kezelésért leszámlázott még 25 ezer forintot, majd kitessékelte betegét.

Szó sem volt róla

Az érintett távol-keleti orvos asszisztense érdeklődésünkre elmondta: szó sem volt arról, hogy euróban kellett volna Králik úrnak fizetnie. Valószínűleg a beteg a kezelés díját tartotta magasnak, s ezért beszélt ingerülten a rendelőben. Állapotára való tekintettel a kezelőorvosához irányították további rehabilitáció végett.
Az asszisztensnő kijelentette: náluk minden beteg – ha magyar, ha külföldi – forintban fizet. A kínai doktor mindehhez csak annyit fűzött hozzá: volt páciensét az irigység mozgatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrármérnökök Európa mezőgazdaságának

Több mint kétszáz frissen diplomázott agrármérnök vehette át az ezt igazoló oklevelet dr. Ördög… Tovább olvasom