Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Milliós gázszámla: kizárt a tévedés

Hegyeshalom - A gázszolgáltató nem ismeri el, hogy számlázási hiba történt volna annak a nyugdíjas házaspárnak az ügyében, akiktől közel 1,2 millió forintot követelnek. A szolgáltató azt állítja: a családiház kis kazánja több mint 10 ezer köbméter gázt fogyaszott el egy év alatt.
Lapunkban tegnap számoltunk be annak a hegyeshalmi nyugdíjas házaspárnak az esetéről, akik múlt hét pénteken közel 1,2 milliós számlát kaptak a gázszolgáltatótól. Szép Mihály és felesége nem tudta mire vélni ezt a horribilis összeget, hiszen mióta bekötötték otthonukba a vezetékes gázt, mindig rendesen fizették a számlákat, soha nem volt semmi elmaradásuk. A házaspár biztos abban, hogy tévedésről van szó, szerintük a gázóra kezdő állását írták el a szolgáltatónál, ezért követelik most rajtuk a több mint 19 ezer köbméter gáz árának kifizetését.

Mivel pénteken a megadott ügyfélszolgálati telefonszámon nem értek el senkit, a család tegnap a szolgáltató győri irodájában akarta tisztázni az ügyet, ám nem jártak sikerrel. Mint mondják, az ügyfélszolgálati irodában egyértelműen közölték velük: ezt a számlát ki kell fizetniük. Amennyiben úgy érzik, hibás számolták ki az összeget, úgy kérhetik a mérőóra hitelesítését, aminek a mitnegy 30 ezer forintos díját természetesen a fogyasztónak kell fizetni, majd ha így bebizonyosodik, hogy a szolgáltató hibázott, akkor korrigálják a számlát.

A család hiába bizonygatta, hogy fizikai képtelenség, hogy egy év alatt ekkora mennyiséget elfogyasztottak, hiszen a gázkazán műszaki leírása szerint is évente legfeljebb 3 ezer köbméter gáz folyhat át rajta. A számlán szereplő hatlmas mennyiséget vélhetően az ügyintéző is furcsának találta, mivel megkérdezte a családtól, hogy valamiféle üzem működik-e a portájukon, ami ekkora fogyasztást eredményez. Az idős házaspár termsézetesen csak lakásuk fűtésére és főzésre használják gázt, ám a szolgáltatót ez nem érdekli, ragaszkodnak a számla kiegyenlítéséhez. Az ügyintéző ugyan említette, hogy a cég számítógépes nyílvántartásában néhány éve volt egy átállás, ám szerintük emiatt nem történhetett elírás a gázóra állásának kezdő értéknben.

A szolgáltató szegedi központjával is sikerült a családnak beszélnie, ahol azt a tájékozatást kapták: 2006-ban egy alkalommal nem tudták leolvasni a gázórát, ezért becslés alapján állapították meg ezt a mennyiséget, amit a szolgáltató szerint a házaspár el is fogyaszott, ezért ki kell fizetniük a számlát.

A Szép házaspár most teljesen tanácstalan, biztosak abban, hogy nem fogyaszottak el ekkora mennyiséget, mégis félnek attól, hogy otthonukat is elveszthetik a szolgáltató tévedése miatt. A család kétségbe esését tovább erősítette a gázszolgáltatótól tegnap kapott újabb levél, amiben ezúttal egy további 30 ezer forintos csekket mellékeltek.

Olvasóink írták

 • 15. Szökik? 2008. november 08. 18:36
  „Az óra rendszeres leolvasása melett tanácsos a gázvezetékrendszer (csövek) óra utáni (gázfogyasztó és az óra között) időközönkénti ellenőrzését is elvégezni, esetlegesen úgy, hogy nyári időszakban, amikor nincs fűtés (és kikapcsolt egyéb gázfogyasztók mellett) meg kell figyelni egy 12 órás periódusban, hogy nem forog-e a gázóra.
  Éves szinten a "szökő gáz" mennyisége akár 100 - 500m3-t is elérheti! (Szerencsés esetben....!)”
 • 14. matriné 2008. november 08. 10:10
  „"Moszkva"! Itt a Gyurcsány és a bandája dirigál nem vetted még észre!Tőlük aztán várhatod a jobb létet!”
 • 13. Moszkva 2008. november 06. 07:32
  „A Gazprom 500 USD-ról 350 USD-ra / 10.000 m3 mérsékli az Európába szállított gáz árát! Itthon mikor vesszük észre az árcsökkentés számlában jelentkező kedvező hatását????”
 • 12. vaek 2008. november 05. 23:18
  „Kedves nadin!

  Szerkesztőség: MTV TV ügyvédje 1054 Bp., Szabadság tér 17.

  Adás alatt élő és adások közt hangüzenet szolgáltatással működő számunk (06/30)30-30-930

  E-mail.:ateveugyvedje@mtv.hu


  Sok sikert!”
 • 11. nadin 2008. november 05. 20:38
  „Hozzászólóknak,ha tudnak elérhetőséget a Juszt László műsorához vagy bármilyen jogi fórumhoz írják meg itt.Előre is köszönöm”
 • 10. Hon 2008. november 05. 18:32
  „Juszt László műsorát ajánlanám, a TV ügyvédje címmel. Minden hétfőn este az M1-en látható. Érdemes lenne felkeresni őket! Sokmindenkinek segítettek már!”
 • 9. coki 2008. november 05. 08:15
  „A gázóra leolvasásról meg van a véleményem. A lehető legtrehányabb, legkényelmesebb csapat. Náluk sokkal különb a vizes,a villanyórás. Nálunk a Németh BT olvasta le munkaidőben!!! Ki is raktam a szűrüket. Bedobálják a postaládába amolyan szemrehányásképpen, hogy nem voltunk otthon. Hol élnek ezek? Miért nem találnak a gázosok normális leolvasókat. A házaspár valószínű a trehány leovasók áldozata, meg a GÁZOSOKÉ! Magam kiraktam a szűrüket már mint ezt a BT-ét. Velem ne szórakozzanak. Így aztán INTERNETEN minden hónap végén magunk jelentjük. Persze ez egy idős házaspárttól ez nehezen várható el.”
 • 8. Imcsi 2008. november 05. 08:10
  „ügyfél! Számoljál már egy kicsit: ha három év elmaradása az 1,2 millio, akkor az havi 33 333 ft. 20 000-et fizettek havonta. Az már 53 333 ft havidíjat jelentene!
  Egyébként a legtöbb szolgáltatónál szg állítja ki a számlákat, amit borítékolnak és postáznak. Ott nem nézik meg mennyi van rajta! Lehet a másik véglet is: 1 Ft!”
 • 7. vidéki ember 2008. november 05. 07:27
  „Az lehetetlenség,hogy 19 köbméter gázt elfogyasztottak volna.Ajánlom a RTL Fókuszhoz forduljanak,majd ők kiderítik a hibát.Szerencsétlen két kisöreg,gondolom minn mennek keresztül.Felháborító az is hogy nem olvasták le egyik évben az órát.Akkor meg kérni kellett volna levél által a tényleges állást,ha nem tudott bemenni a gázóra leolvasó.Mennyit fizettettek velük különben,szeretném tudni.”
 • 6. Tajtianyu 2008. november 05. 07:04
  „Ügyfél !Már bocsi,de 3 év alatt akkor sem lehet 10 ezer köbméteres a gázfogyasztás.Mi is gázzal főzünk és fűtünk ,de a fogyasztásunk évente 1600 köbméter között mozog.Akárhogy is számolom ,max.2000 köbös fogyasztása lehet ennek a háznak évente ,akkor az becsülve is max. csak 6000 köbméter lehet .A szolgáltató meg menjen a náthásba ,ha arra sem veszi a fáradságot ,hogy kivizsgálja ezt az ügyet.Azért ez horribilis összeg és abnormális óraállás !
  És még akkor további összegekkel sújtják őket .Hát csak gratulálni tudok a gázszolgáltatónak !”
 • 5. ügyfél 2008. november 05. 06:42
  „Mivel 2006-ban, valószínű alulbecsült volt az óraállás, így akkor kevesebbet fizettek az elszámoláskor, lehet hogy még vissza is kaptak! AZ NEM TŰNT FEL?
  Ezért magas a mostani számla, mert a legutóbbi konkrét leolvasás 2005-ös. Tehát: a mostani számla, Három év gázfogyasztását mutatja egyben szinte...
  Javaslat: A mi érdekünk, hogy gyakran ellenőrizzük a gázórát.
  Megoldás: Részletfizetést kérjen az ügyfél, valamint, ha gondolja OMH vizsgálatot, ha rossz az óra nem kell kifizetni a vizsgálat díját!”
 • 4. matriné 2008. november 04. 20:41
  „Valóban egyet kell érteni azokkal, akik akár naponta leolvassák vezetik egy naplába a szolgáltatók mérői állását, és ha az eltér a megszokott napi fogyasztástól, akkor azt jelezni kell a szolgáltatónak azonnali kivizsgálásra.Hisz a mai korban nem analfabéták az emberek csak anak nézik Őket egyes íróasztal-kisasszonyok.”
 • 3. hamir 2008. november 04. 20:16
  „köcsögök”
 • 2. pit 2008. november 04. 18:56
  „Ajánlom, mindenki olvassa le az óraállást minden hónap elsején,én is ezt teszem azóta mióta sok volt a víz számla.Érdemes a villanyt a gázt is ellenörizni,még ha általányt fizet is az ember.Az idös szülöknek pedig a gyerekekei nézzék meg.”
 • 1. khm 2008. november 04. 08:25
  „Ne ügyintézővel beszéljenek, hanem keressenek valakit felsőbb szinten (ne főnököt, inkább valami műszaki vezetőt). Illetve kereshetnek egy független szakértőt, vagy kérhetik az óra hitelesítését.
  Nem érdemes ügyintézőkkel bajlódni, mert ők úgyis csak azt látják ami a számítógépben van (tehát az elírást).
  Valamint elő kell keresni a számlákat (nem a csekkeket, mert azzal csak a befizetést tudják igazolni), megnézni az óraállásokat visszamenőleg minnél több számla, óraállással annál jobb. Azt már az orruk alá lehet dörgölni. Persze attól még lehet, hogy az órahitelesítést nem ússzák meg, de ha minden igazolódik, akkor úgyis megtérül az.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyhangú támogatás az interaktív központra

Mosonmagyaróvár - Egyhangúlag támogatta a képviselő-testület a mosoni Futura hasznosítási tervét,… Tovább olvasom