Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Mihamarabb internetet szeretnének

A kistérségi társulás internetkiépítés miatti ügyben írt levelére választ sem kapott a Magyar Telekomtól. Új lehetőség után is néztek, egy cég pályázati pénzből építené ki a hálózatot.

Még májusban írt levelet a mosonmagyaróvári társulás a Magyar Telekomnak és két illetékes minisztériumnak a széles sávú internet bővítését kérve. Választ azonban azóta sem kapott. Botos Gábor titkár elmondta: egy győri cégtől közben ajánlat érkezett, mely szerint a térségben kiépítenék a hálózatot pályázati pénzből, sőt, az önrészt is vállalnák. Annyit kértek: kistérségi településcsoportok alakuljanak, s gyűjtsék össze az igényeket. A cég referenciaként Lébényt említette.

Kovács Gábor lébényi polgármester elmondta: a képviselő-testület elfogadta, hogy a hidroglóbuszuk tetején alakítsanak ki bázist. A mikrohullámú központ két hét alatt elkészülhet, ettől kezdve napi öt bekötést vállaltak. Náluk nagyjából százhúsz családnál mutatkozott igény.
Böősy Imre ásványrárói településvezető szerint „a rádióalapú rendszerben benne van a bizonytalanság". Elismerően szólt Mecsérről, ahol szerinte kikényszerítették a bekötést. Böősy úgy tudja: a törvény szerint lakóépület 250 méteres körzetében nem állhat torony: a mecsériekkel emiatt perrel fenyegetőztek, így rögtön „aktívabbak lettek" a Telekomnál. „Ne hagyjuk annyiban, együtt folytassuk a nyomást a szolgáltatóra" – mondta. Kovács Gábor szerint nem korlátozhatja a lakosságot, ezért kellett új megoldás után nézniük. Szabó Miklós elnök azt kérte: a települések végezzenek igényfelmérést, s eközben megvárják a lébényiek tapasztalatait. A társulás megállapodott: újabb levelet írnak a Magyar Telekomnak. Tóth Tiborné dr. országgyűlési képviselő részletes helyzetelemzést kért, ennek alapján ígért segítséget.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázz, gyerekek!

Baleset-megelőzési napnak adott otthont nemrégiben a hédervári Timaffy László Pedagógiai Központ. Tovább olvasom