Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Miféle egymillió kilométer hiányzik?

„Érthetetlen számomra Muráncsik képviselő úr vagdalkozása. Főként, ha a polgármester úr kezdeményezésére június 3-án folytatunk ártárgyalást a mosonmagyaróvári menetrendről, akkor ő honnan vette ezeket a számokat?” – mondta pénteki sajtótájákoztatóján Pócza Mihály, a Kisaföld Volán vezérigazgatója.
A társaság vezetője arra a képviselői nyilatkozatra reagált, amely szerint a Volán által közölt 2,1 millió kilméterből „a város nem talál 1 milliót” (Nem talál a város egymillió kilométert, Kisalföld, május 27.).
A vezérigazgató felvezetésképpen elmondta: mivel a mosonmagyavóri utasszám mind a Volán, mind a felkért Széchenyi-egyetem kimutatásai alapján igen alacsony (ez utóbbi szerint a lakosság 20 százaléka veszi igénybe a buszközlekedést), ezért az elmúlt években több javaslat is született a helyi közlekedés átalakítására. „Tavaly kezdődött el az ezzel kapcsolatos munka és nem egész egy év alatt 18 tárgyalást folytattunk a várossal, ezek nagy részén Muráncsik képviselő úr is jelen volt” – reagált Pócza Mihály arra, hogy a városatya „felszólítja a Volán a tárgyalásokra”.
– A képviselő úr nyilatkozata szerint munkatársam elismerte, hogy a Volán tévedett. Elolvastam a jegyzőkönyvet, nem tartalmaz ilyesmit – mondta Pócza Mihály. – Remélem, tévedek abban, hogy a képviselő egyszerűen nem ismeri a mosonmagyaróvári közlekedési rendszert. A várost két módon szolgálja ki a helyi közlekedés: egyrészt ott van az önkormányzattal között szerződésünk, amely szerint a helyi buszok végeznek helyi szolgáltatást. A másik a város és a minisztérium között született arról, hogy helyközi buszokkal is lehet helyi szolgáltatást nyújtani. Ez utóbbiban pedig azzal a kilométer-teljesíténnyel számol a Kisalföld Volán, ami a helyközi közledésben elfogadott, az adatbázisban megtalálható és egy országosan elvégzett felmérés alapján határozták meg. A számítás másik részét teszi ki az a teljesítmény, amit a helyi buszok tesznek meg Mosommagyaróváron. És az a bizonyos egymillió kilométer, ami a képviselő szerint négy év alatt különbözetként jelentkezik, körülbelül annyi, mint amit a városban a helyi buszok teljesítenek – mondta Pócza Mihály, aki többek között azt nehezményezi, hogy Muráncsik László a sajtón keresztül, „magamutogató módon” üzen és rontja a társaság hitelét.
– Ezt a vádat kikérem magamnak – reagált a mosomagyaróvári városatya, akit egyébként a vezetőség meghívott a sajtójákoztatóra. – Külön megállapodásunk – nem szerződésünk – van a minisztériummal arról, hogy igénybe vehetünk helyi közlekedés céljára helyközi járatokat, ezeket a vonalakat be kell jelenteni a minisztérium felé. A testület jegyzőkönyvet szó szerint olvastam fel, ez interneten hozáférhető, kikérem magamnak, hogy csúsztattam volna.

Olvasóink írták

 • 19. Boli 2010. június 01. 18:08
  „A jano68 meg valami szőröstalpú románt akar takarni??? Ecsém, de sötét vagy!! Vagy netán rokon a képviselő úr? Szegény ember vagy, bakker, nemtudod mit beszélsz... Vagy valamelyik "képviselő elvtársat" van szerencsétlenségünk körünkben köszönteni? Bár inkább azt a gyökér réteget képviseled, akinek, ha nem tetszik a másik véleménye és nézőpontja, az egyböl bolsi... Na ez az igazi bolsevik magatartás! Netán te is MSZMP tag voltál ELVTÁRS? Azok szeretnek most nagyon komcsizni! Nálunk szerencsére még a családban sem fordult elő. Gondolom nálatok van egy pár, azért ez a k.nagy fóbia!”
 • 18. pancser 2010. június 01. 14:30
  „Az éremnek két oldala van kedves "janó68", nincsen sem baloldali sem jobboldali igazság, csak igazság van. Ezt nem tetszik tudni, pedig tobzódik az IQ-ban?”
 • 17. janó68 2010. május 31. 20:41
  „Boli jobban tenné ha ezután a rá illő Bolsi, vagy Bolsevik nevet használná, pancser meg egy igazi elvert baloldali szószátyár !”
 • 16. cseri83 2010. május 30. 20:36
  „Nem szeretnék vitatkozni, de a műszakit mindenki megkaphatja "valahogy" Onnantól ez van- a dolgozóknak ez jut- ahogy mondtad. További szép estét!”
 • 15. pancser 2010. május 30. 10:38
  „Itt nem a vizsgálattal van baj, hanem a hozá nem értéssel, meg a politikával, fűszerezve emberi gyengségekkel. Muráncsik nem szakember, felületesen, elhirtelenkedve nyilatkozgat. Ennek semmiképpen nem ez az elintézési módja, hogy telekiabálom a médiát a saját verziómmal. Az biztos, hogy az úrban sok a magamutogatási hajlam, amit úgy látszik nem tud megfékezni.”
 • 14. boborjan 2010. május 30. 10:09
  „Én sem dolgozom ott cseri83 de a műszakit valahogy megkapják......Onnantól meg ez van.”
 • 13. cseri83 2010. május 30. 09:21
  „Kedves boborjan!
  Nem dolgozom a Veritasnál, de ismerem a helyzetet: Azokat az ócskavasakat amivel a dolgozókat szállítja a magánvállalkozó, nem lehet biztonságos, emberek szállítására alkalmas járműnek nevezni.”
 • 12. Boli 2010. május 29. 19:02
  „Egyébként ha jól tudom, van jegyzőkönyv... Aszerint egyértelmű, hogy eddig ki beszélt hülyeséget, ki kampányolt...”
 • 11. Boli 2010. május 29. 18:57
  „Mert nincs kampány... Te hol élsz?? Aranyos... Egyébként a "szakember" Muráncsikról beszélünk ugye... Ha csak nem a te szakid... Hajrá, legyen tiszta és akkor sokan mehetnek "pihenni"! A képviselőtestület meg eddig is egy röhej volt kis városunkban! A sok szakértő! A különböző bizottságok tagjai a közröhej tárgyai voltak! Zőccséges a kulturálisban pl. Ja, meg a hajdú a harangöntödében... Eddig nem ellenőriztek semmit a Volánnál?? Eddig minden rendben volt, csak most... Hahó, ébresztő... Sok képviselő pajtinak már amúgy is el kéne menni dolgozni inkább... Ugyan az a gány a város, mint Stipiék idején. Azok sem voltak piskóták, de mint kiderült, ezek sem jobbak azoknál. Pedig 4 éve azt hittük, majd most... De hát ez van... Megszívtuk velük is!”
 • 10. hyundai 2010. május 29. 18:46
  „Az igazság az, hogy már nem csak Óváron vizsgálódnak....drága pancser és Boli! Hol van még az ősz? Ez az igazi demagógia és nem gondolkodás, nincs kampány, tessék kicsit körül nézni! Azt hiszem, ha kiderül, hogy valóban nem úgy mennek a dolgok a cégnél, a városnak sok pénz jöhet vissza...vagy ez nem is számít? Mint hogy a gazemberség sem? Ezért jutottunk ide, ahol most vagyunk!

  Hajrá Képviselő Úr!

  Legyen végre tiszta víz minden pohárban és legyen tiszta a közélet is!

  üdv, hyundai”
 • 9. Boli 2010. május 29. 18:36
  „Miért, miért??? Jönnek az önkormányzati választások. Ennyi! Muráncsik valamivel újra ki akar tűnni! Mivel tűnjön ki, fényképekkel? :)”
 • 8. Azidegen. 2010. május 29. 16:59
  „Az igaz,hogy vezetési ideje nem sok de a munkaidő számít ami nem lehet több 15óránál és utána 9 óra min pihenő kell ha jól tudom.
  Hát majd kiderül mire jutnak....!
  De arra kíváncsi lennék,hogy miért pont most jutott eszébe a képviselő úrnak ezt a kérdést feszegetni...! ahogy az újság cikk írja ezek a kilométerek az utóbbi évben lettek túlszámlázva.... ha ez így van akkor ez eddig miért nem derült ki..mondjuk a második évben.vagy addig nem foglalkoztak vele csak most????”
 • 7. boborjan 2010. május 29. 16:27
  „Azidegen ebben igazad van de az a sofőr egész nap 3 járatot nyom csak le....A vezetési ideje még talán 6 óra sincs egyben!Reggel egy oda vissza,délben szintén és este szintén.Ennyi.Napközben illetve a köztes időben pihen úgyhogy.....De nem ez a lényeg hanem amit az eltűnt kilóméterekről irnak.Remélem a képviselő úrnak lesz igaza.”
 • 6. Azidegen. 2010. május 29. 15:50
  „Ha már a Veritas-t hozták fel példának,hogy miért olcsóbb.... érdemes elgondolkodni,hogy ők mennyire tartják be a szabályokat gondolok itt az autóbusz vezetők pihenő idejére....!
  Amikor reggel 4-kor beszáll a buszba és éjfélkor meg kiszáll ugyanaz az ember és másnap reggel újra kezdi a munkát akkor hogyan tudja megtartani a pihenő idejét ???????
  Úgy könnyebben lehet olcsóbb kilométer díjat ajánlani,hogy csak egy embernek kell bért fizetni aki éjjel nappal megy és nem 3-nak akik a szabálynak megfelelően váltanák egymást.
  De ha betartanák a szabályokat akkor nem biztos,hogy olcsóbban tudnák ezt a szolgáltatást végezni.
  Nem biztos,hogy igazam van de érdemes elgondolkodni ezeken a dolgokon.”
 • 5. pancser 2010. május 29. 13:25
  „Szakemberek és egy laikus(szépen mondva), még mielőtt járatta volna a száját a képviselő úr nézett volna jobban utána. Így nem lehet csinálni. Ha nekem nem passzol valami, megyek reklamálni a számlával. Újságba. tv-be(Hír tv) beleordítani az állításomat, ez csak a politkusoknál és lepukkadtaknál menő, normál esetben nem. Szumma szummárum biztosan nem kapja meg a szavazatomat.”
 • 4. hablaty 2010. május 29. 08:53
  „Pancser!
  Várjuk már ki a végét!
  Elég negy vihart kavart az ügy, itt már nem lehet mellébeszélni.
  Roppan kíváncsi vagyok melyik félnek lesz igaza.”
 • 3. pancser 2010. május 29. 08:24
  „Nem hiszem ,hogy a Volánosok h.lyék lennének. Valami nagyon primitív dolog folyik itt, méghozzá a képviselő réészéről. Mint a 90-es évek eleje. Mindenki gazember aki szolgáltatást nyújt, ez a hozzáállás. Gondolom a képviselő átvizsgálta az összes menetlevelet, kiértékelte azokat. Ha így van akkor járassa a száját. Dehogy nézte át, csupán a szája jár, perslje a Volán hitelrontásért vagy más ide passzoló jogcímen. Azért az mégis nonszensz, hogy egy ma van , holnap nincs képviselő egy szolgáltató dolgozóit csalónak állítsa be.”
 • 2. sztiv 2010. május 29. 07:24
  „A buszosok elég érdekesen működnek.
  Mi szlovákoktól bérlünk buszt, hogy Ukrajnából hozza a vendégeket Bécsbe shopingolni.
  A magyar "vállalkozók" túl sokat kérnek, inkább áll a buszuk.”
 • 1. boborjan 2010. május 29. 01:12
  „Pócza Mihály nagyon mellébeszél...Végre van aki rákkoppint a lényegre.Érdekes a Kisalföld volán annó nem tudott elfogadható ajánlatot tenni a Veritasnak fuvarozni a dolgozókat míg egy magánvállalkozó a Volános ajánlat 60% áért azóta is viszi hozza az embereket.Biztos ráfizetésesen üzemelteti a buszait nem???Erre az volt a kisalföld volán válasza hogy részükről már nem érte volna meg olcsóbban....Inkább elvesztettek 800 utast bérletest átlag havi 10000 ft os bérlettel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több családot fenyeget a válság Jánossomorján

Soros ülését tartotta Jánossomorja képviselő-testülete szerdán. A költségvetés módosítása mellett… Tovább olvasom