Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Méz kerüljön az ecet helyére

A mosonmagyaróvári piarista iskola idei pünkösdjére Habsburg György főherceg is ellátogatott, Mádl Dalma pedig levélben üdvözölte a résztvevőket. Farkas István piarista igazgató szerint ezen az ünnepen mézzel kell megtölteni lelkünket.
Habsburg György és Urbán József piarista tartományfőnök volt a fővédnöke az idei piarista pünkösdnek. A Nyugat-Magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári karán tartott ünnepségen Farkas István piarista atya Szent Ágoston szavait idézte. Eszerint eme ünnepen Isten mézzel akarja megtölteni az emberek lelkét, ám hová töltse a mézt, ha a lélek tele van ecettel? Ki kell azt üríteni az ünnepnapokon, hogy beleférjen az édes adomány.

Farkas István a csend, a béke és a közösségteremtés fontosságára hívta fel a figyelmet. Habsburg György főherceg köszöntő szavaiban kiemelte: uniós csatlakozásunk mérföldkő Magyarország életében. Véleménye szerint a fiatalok számára a nyelvtanulás különösen fontos lesz a boldoguláshoz. A köztársasági elnök felesége, Mádl Dalma nem tudott részt venni az ünnepségen, ám levélben köszöntötte a résztvevőket. A piarista pünkösd egyben megmérettetés volt a fellépő fiatalok számára: a díszvendégek előtt az est folyamán még egy táncvizsga is várt rájuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint a halászi hídról

Pap János országgyűlési képviselő a minap ismét szólt a parlamentben a halászi híd ügyében. Csillag… Tovább olvasom