Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

˝Mexikói hangulat˝ a kerékpárút mentén

Akár örülhetnének is a Bezenye felé kerékpározók. A polgármester ugyanis ingyen ˝elhozza a környékre Mexikó hangulatát˝. Mégis nehezményezik a méteres gazt az út szélén.

Valószínűleg nem sokan mondanának nemet a lehetőségre, ha egzotikus országokban nyaralhatnának teljesen ingyen. Erre persze az esély nem sok, a bezenyei polgármester szerint viszont most bárki mexikói hangulatban érezheti magát, ha kerékpárra pattan.

Az utóbbi napokban több olvasónk is jelezte: „Bezenye és Paprét között a kerékpárút mentén méteres a gaz. Ki fogja lekaszálni?"

A helyszínen mi is meggyőződhettünk minderről. Ott találkoztunk Babai Evelinnel, aki Rajkáról indult biciklivel Mosonmagyaróvárra.

„Valóban nem túl szép látvány ez a sok gaz. De nem az a legnagyobb baj vele, hogy elcsúfítja a környezetet, hanem hogy balesetveszélyes. Autóval is szoktam erre járni, és így sokkal nehezebb észrevenni, ha hirtelen kiugrik egy állat a kocsi elé" – mondja Evelin.

Jozeph és Suzana Sill csodálkoztak a gaztengeren s nem is sejtették, hogy a cél az, hogy mexikói hangulatban tekerhessenek...
Jozeph és Suzana Sill csodálkoztak a gaztengeren s nem is sejtették, hogy a cél az, hogy mexikói hangulatban tekerhessenek...

A kaszálásról először Pécsi Norbert Sándort, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivőjét kérdeztük, aki elmondta, a kerékpárutak üzemeltetése – így a jelzett szakasz is – az adott önkormányzatok kezelésébe tartozik. Ezek után kerestük meg a bezenyei önkormányzatot. Eleinte úgy tűnt, még a helyiek számára sem egyértelmű, kinek a tulajdona az említett földdarab, s kinek kellene ott kaszálni. Néhány nap elteltével azonban meglepő tájékoztatást kaptunk. Kammerhofer Róbert, Bezenye polgármestere számolt be elképzeléseiről a témában.

„Terveink vannak a kerékpárút mentén található gazzal. Azoknak a nyaralni vágyóknak, akik nem tudnak luxusutakra befizetni, szeretnénk mexikói hangulatot biztosítani a környéken" – zárta rövidre a polgármester meglepő nyilatkozatát.

Lapunk szeretett volna ésszerűbb választ is kapni olvasóink panaszára, illetve a hivatalos kérdésünkre. Dr. Horváth Szabolcs jegyző szerint a főút jobb és bal oldalát a Magyar Közút Kht. feladata gondozni, míg az önkormányzat dolga a kerékpárút szélének karbantartása.

„Az önkormányzat idén egyszer már végignyírta a saját területét, ezt rövid időn belül – amint a kapacitás engedi – szeretnénk megismételni, reméljük, hogy a közút is rendezi a maga részét" – tudtuk meg.

 
Utánanéztünk annak is, milyen állapotok vannak a többi környékbeli bicikliúton. A Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom közötti utat szemlélve látható, hogy foglalkoztak a növényzet gondozásával. Ám az is egyértelmű, hogy azt nem az elmúlt napokban tették. Rögtönzött kerékpárút-szépségversenyünk győztese a Halászi felé vezető aszfaltcsík, amelynek mentén a frissen nyírt fű látványa fogadott bennünket. 

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. abszurdisztán 2013. július 23. 18:53
  „Gratulálok a polgármester színvonalas nyilatkozatához. Talán Mexikóban kellene polgármesternek lennie.”
 • 21. 01010 2013. július 23. 14:26
  „Nem csak itt mexikói hangulat.. a Hegyeshalmi kishatár előtt is 1-1,5 m es a tüske a kerékpár uton”
 • 20. GD 2013. július 21. 19:41
  „A nyilatkozatból az jön le,hogy a bezenyei polgármester úr nem használta ki a szellemi képességeit teljes mértékben. Jobb lenne,ha kaszát ragadna az ostoba nyilatkozatok helyett. A mexikói hangulathoz még annyi,hogy tegyen a fejére szombrérót,nehogy napszúrást kapjon kaszálás közben.”
 • 19. MSangel 2013. július 21. 12:47
  „Micsoda cinikus válasz! Akkor is így válaszol ha lesz a következő polgármester választás?!”
 • 18. pancser 2013. július 21. 11:58
  „Bezenyén úgy tűnik nem akad egy lokálpatrióta, illetve lokálpatrióták aki beülne egy traktorba, és pár liter gázolajjal rendet tenne az út mellett, nem lenne nagy áldozat az üzemanyagra összedobni a pénzt. Az arra járó turisták ugyanis nem lamentálnak kinek a dolga lenne, a faluhoz kötik ezt a disznóságot”
 • 17. Contar 2013. július 21. 07:41
  „16. megmondomén

  Csak nem arra gondolsz, hogy a bicikliseknek kellene levágniuk a gazt? Mert akkor pl az autósoktól is elvárható lenne, hogy betömködjék az utakon a kátyúkat, a gyalogosok meg javítsák ki a zebrák felfestését !?”
 • 16. megmondomén 2013. július 20. 20:48
  „talán ,ha a biciklisek is tennének a köz javára valamit....”
 • 15. szimre50803 2013. július 20. 18:07
  „Tessék eljönni a Levél és Mosonmagyaróvár Közötti kerékpárút melletti gyönyörű virágerdő megtekintésére! Mi lesz ott jövőre ha az a sok gaz, tüske elvirágzik, és kipotyog a magja!?”
 • 14. umberto 2013. július 20. 12:38
  „Szellemes válasz a polgármestertől, nekem önmagában tetszik, bár keserűséget érzek ki belőle.

  Azért a mexikói hangulattal azt javaslom, hogy vigyázzunk, mert ott pl. tízezreket gyilkoltak meg az utóbbi években a kábítószermaffiák... A gaz még csak-csak, de azért ne essünk túlzásokba.”
 • 13. pancser 2013. július 20. 08:50
  „12. Ennyi 2013.07.19. 22:49
  Sokan vannak előtte. Az hogy gaztenger jelzi a faluját bizonyítványát is kiállítja. Nem mutogatni kell, hanem meg kell csinálni. A kerékpárút a kerékpáros turisták útvonala, nem hinném, hogy ez a egész Bezenyén kívül mást is lejáratna. Csak Bezenyét”
 • 12. Ennyi 2013. július 19. 22:49
  „Valószinü hogy K. úr nem ezen a mexikoi utakon jár!!Kisebb gondja is nagyobb annál hogy milyen a kerékpár út környéke!!!Hát ha még sikerülne nekik a kaszinó buli is???Mindegyikük csak kis zsebeit tölti és a vállalkozásaikat építik!!!Sajnálom hogy azt hitte nyilatkozatával hogy a kabaré műsorának szereplője,megfeledkezett hogy egy település polgármestere!!!Aki elméletileg a Falú első embere jobb esetbe!!!!”
 • 11. fityesz 2013. július 19. 21:40
  „A Magyar Közút csak ne dumáljon,mert a főutak mellett is gaztenger virít.Mutatja országunk helyzetét.A Közút emberei néha az állami sárga furgonokban csupán az utak mellett megállva órák hosszat tömik etetőjüket és főnökök jelenléte nélkül múlatják az időt a mi pénzünkből.Gyalázatos!”
 • 10. miracle 2013. július 19. 21:24
  „Hogyan kaszáltatnának, ha arra sem tudják a választ kapásból, hogy kinek kéne. Inkább nem is feszegetik a kérdést, hátha nekik.
  Persze, ha valaki rákérdez, akkor utána kell nézni, aztán amikor rossz előérzetből tény lesz, jöhet a mexikói vicc.”
 • 9. józanparaszt 2013. július 19. 17:28
  „nem tudom milyen szinekben pompázik ez a polgármester, de úgy látszik politikusainknak halvány lila göze sincs mit lehet mondani és mit nem (szíjgyártó, fleto, kósa stb.). majd csodálkozik kedves polgi, ha egy igazi mexikói csilivel bedörzsölik a hátsóját”
 • 8. pancser 2013. július 19. 16:02
  „Nekem azt nem lehet megmagyarázni, hogy Bezenyén nincsenek olyan közmunkások akivel ezt le lehetne kaszáltatni, egy napra maximum,egy traktort rotációs kaszával oda küldeni pár ezer forintért. Ennyit nem ér meg a falunak, meg a mexikáner polgármesternek? Most már tudjuk mi a kerékpáros kirándulók, ha égig érő gizgazok, Bezenye következik. Szégyen, de nem másé, hanem a falué!”
 • 7. Cumulus 2013. július 19. 15:30
  „Tipikus esete annak, hogy megépítünk valamit, há mer arra lehetett pályázni, aztán a beruházás utáni fenntartásához nincsen pénz, meg a szükséges szaktudás, vagy egyszerűen csak elfeledkeztek róla..... hogy anno megépült. A közutak mentén az állami közútkezelő főleg az alsóbbrendű úthálozaton tényleg csak tessék-lássék dolgozik (kaszál), mégsem rúgja őket <moderálva>be senki sem.”
 • 6. nagyjancsi 2013. július 19. 11:26
  „Ez szánalmas, a polgármester meg ne csodálkozzon ha a következő választásokon elzavarják a jó büdös francba, nem a kabaréban van, kár is volt megkérdezni.. ez az egymásra mutogatás meg ősi magyar sajátság..”
 • 5. Losba 2013. július 19. 11:22
  „..közpénzből vicces ?”
 • 4. saintgaicacomo 2013. július 19. 08:31
  „Vicces kedvében volt a polgármester, csakhogy ez inkább gáz, mint vicces.”
 • 3. pancser 2013. július 19. 07:57
  „A legokosabb és legszebb polgi Bezenyén van, ide hozza Mexicót nekünk. Biztosan ráült egy kaktuszra azért mond ilyen vadakat. Mondhatja, tudjátok a gaz mögött van a falum!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyenruhások civilben a Kéklámpás Napon

Második alkalommal rendezték meg a mosonmagyaróvári Kéklámpás Napot szombaton a mosoni szabad… Tovább olvasom