Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Mesemondók levéli versenye

Karácsonyváró meseestet rendeztek a levéli kultúrházban. A versenyre tizennyolc gyermek jelentkezett.
Kattintson a képre >>
Karácsonyváró meseestet rendeztek a levéli kultúrházban a minap. A szervezők hagyományteremtő szándékkal mesemondó versenyt is hirdettek, amire a helyi általános iskolából és a mosonmagyaróvári Fekete-iskolából tizennyolc gyermek jelentkezett két korcsoportban. A tízévesek mezőnyében megosztott első díjat nyert a levéli Nagy Márk és Glaser Dániel (Fekete), Nagy Gábor (Levél) és Bánhegyi Patrik (Fekete) előtt.

A kisebbek korosztályában a legjobbnak járó díjat Turi Vivien kapta, a második Angyal Boglárka, a harmadik pedig Orosz Sándor lett. Az első három helyezett mellett két dicséret is kiosztott a zsűri Kireth Máténak és Angyal Alexandrának. Valamennyien Fekete-iskolás diákok.

A szervezők – Radák Tamás és Nagy Attila – terveik szerint minden év december első hétvégéjén megrendezik a versenyt, amelyen remélik, már felnőttek és nagyobb gyerekek is részt vesznek majd. A karácsonyváró meseesten kirakodóvásár, a Sűrű Rántás gyermeknépzenekör és a Kislaptáros népzenekar muzsikája, valamint Kóka Rozália mesemondó, a népművészet mesterének előadása is szórakoztatta a résztvevőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszindulást igazítottak az alsósokhoz

Két tagintézmény s két költöző: ez a mérlege a tavalyi intézményátszervezéseknek Mosonmagyaróvár térségében. Várbalogon nem volt fájdalmas a szakítás - eddig jól működik az átjárás -, ám ősztől újabb költözőkkel számolhatnak: a mecséri felsősök mehetnek máshová. A Csallóközben is hasonló e folyamat. A gyereklétszámokat illetően sehol sem túl jó a helyzet. Tovább olvasom