Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Mérsékelt sebességű övezetek

Mosonmagyaróvár - Mosonmagyaróváron három lakó-pihenő és korlátozott sebességű övezetet jelöltek ki, de az ez év nyarán megkezdett forgalmi felülvizsgálat részeként további tíz jól lehatárolható forgalmi övezet is kijelölésre vár.
Ezekben a 20, illetve a 30 kilométeres óránkénti sebesség a megengedett.

Ilyen táblákat helyeztek ki a héten a Halászi úti lakótelep Tündérfátyol utcai és Kálnoki úti kereszteződésénél. Ez a tábla a „korlátozott sebességű övezet" táblától annyiban tér el, hogy
lehetővé teszi a Tündérfátyol utcában az autóbusz-közlekedést.
A Kölcsey utcában és környékén „korlátozott sebességű övezet" táblát helyeztek ki, míg a Majorok–Wittmann Antal parkot lakó-pihenő övezetté nyilvánították.

A későbbiekben további tíz övezetet jelölnek ki a városban. A Majorok–Wittmann Antal park (Ujhelyi u.–Béke u.–Lajta folyó–Várallyai u.–Halászi út által bezárt terület) környéke lakó-pihenő övezetté alakul át, itt legfeljebb 20 kilométeres sebességgel szabad közlekedni.
Korlátozott sebességű övezet táblákat helyeznek el a Pozsonyi u.–Lajta közötti területen, a Lajta-lakókertben, a Kölcsey utcában és környékén, a Gyöngyös-lakótelepen, a Károly liget–termál környékén, Újudvaron, a Szigetföldi-lakótelepen – a Nap utcában, a Királydomb–Erzsébet téren, a Hajós utcában és környékén, a Rudolf liget–Partos utca közötti területen és a Rév utca–Aranyossziget u.–Mosonyi Mihály u. közötti területen. Ezekben az övezetekben 30 kilométer a megengedett sebesség.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszpolgári címet is adnak át a városnapokon

Jánossomorja - Háromnapos rendezvénysorozat várja az érdeklődőket csütörtöktől Jánossomorján: a… Tovább olvasom