Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Mercedes és Opel állt lángokban

Kedden hajnalban kigyulladt Mosonmagyaróváron egy Mercedes terepjáró, majd a tűz átterjedt a mellette álló Opel Astrára is. Sem a tulajdonos, sem a hatóságok nem tudják, mi okozhatta a tüzet.
(illusztráció)
Legalább tízmilliós kára lett annak a fiatalembernek, akinek tegnap hajnalban két kocsija vált a lángok martalékává a Marx Károly utca egyik parkolójában. A rejtélyes tűz körülményeiről a Kisalföldet tájékoztató Tukovics János ezredes, mosonmagyaróvári tűzoltóparancsnok elmondta: röviddel hajnali három óra előtt a tulajdonos barátnője riasztotta a lánglovagokat azzal, hogy kigyulladt az autójuk. Az öt percen belül kiérkező tűzoltók látták, hogy a tulajdonos Á. Archibald egy poroltóval küzdött a lángokkal, ám nem tudta megakadályozni, hogy a Mercedes ML 320-as terepjáró motorteréről a tűz ne terjedjen át a közvetlenül mellette álló, szintén általa tulajdonolt Opelra is. A lángok nyomán mindkét autó kiégett.

A parancsnok elmondta: a tűzvizsgáló egyelőre nem tud választ adni a keletkezés okára. Az oltás közben a helyszínre érkező rendőrökkel együtt vizsgálják a lángok fellobbanásának körülményeit.
A tűzvizsgáló kérdésére a tulajdonos sem tudott felvilágosítással szolgálni. Elmondása szerint haragosa nincs. Este fél 10-kor állította le járművét a Marx Károly utca 55-ös számú ház mögötti parkolóban. Hajnalban arra ébredt, hogy valami erősen pattog az ablaka alatt. Amint észlelte a tüzet, azonnal nekilátott az oltásnak.
Horváth Csaba rendőr alezredes, kapitányságvezető megerősítette: egyelőre a pontos ok nem ismert. Ezt a szakértők még vizsgálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szolgálati lakás: főként pedagógusoknak

A pedagóguspálya – az alacsony bérek miatt – már közel sem olyan vonzó a fiatalok… Tovább olvasom