Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Mentők segítik a mentők munkáját

Munkájukat segítő felszereléseket adományozott a Szent Kristóf Mentőalapítvány a mosonmagyaróvári mentőállomásnak. Több mint egymillió forint értékben.
Négy éve, 2010 májusában hozták létre a mosonmagyar- óvári mentőállomás dolgozói a Szent Kristóf Mosonmagyar- óvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítványt. A szervezet célja, hogy tevékenységükkel javítsák a kistérségekben élők gyorsabb és szakszerűbb ellátását, illetve a mentők munkakörülményeit.

Ezeket a célokat szolgálják azok az eszközök, felszerelések is, amiket az alapítvány a támogatásokból, adó egy százalékokból, illetve a tavalyi jótékonysági rendezvényükön összegyűjtött összegből vásárolt és adott át a minap a mosonmagyaróvári mentőállomásnak. A több mint egymillió forint értékű adomány tartalmaz szakirodalmi könyveket, betegfigyelő monitort, égési kötszert, végtagrögzítő eszközöket és egyéb mentéstechnikai, illetve orvosi műszereket, felszereléseket.

Több mint egymillió forint értékű műszereket, eszközöket adományozott a Szent Kristóf Mentőalapítvány a mosonmagyaróvári mentőállomásnak.
Több mint egymillió forint értékű műszereket, eszközöket adományozott a Szent Kristóf Mentőalapítvány a mosonmagyaróvári mentőállomásnak.

Az adománynak köszönhetően a mentőautókat olyan speciális eszközzel is felszerelték, amivel a sérülteknél vagy betegeknél a véna biztosítását lehet helyettesíteni, amennyiben ez más módon nem megoldható. Ezzel az országban egyedüliként érték el, hogy összes autójukban ott van ez az eszköz.

Az adományok átadásával együtt mutatták be a Szent Kristóf Mentőalapítvány új elnökét Horváth Ákos személyében.

Bárki segíthetA Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány tevékenységét az adó egy százalékok mellett bárki segítheti felajánlásokkal, támogatásokkal. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csallóközbe látogattak a levéli diákok

A Levéli Német Nemzetiségi Általános Iskola 7. osztályos tanulói a Határtalanul! keretében… Tovább olvasom