Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Menetrend külföldi csatlakozások nélkül

Olvasónk – beszerezve az új vasúti menetrendet – csalódva tapasztalta, hogy a nemzetközi útvonalakat nem találja benne.

Mi az oka ennek? Hogyan tervezheti meg másként nemzetközi utazásait? – tette fel kérdéseit, melyekkel megkerestük a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát.

A MÁV-Start tájékoztatása szerint a 2014/2015. évi vasúti menetrendkönyv tartalmazza a Magyarországra érkező, illetve innen induló, valamint a hazánkon áthaladó összes nemzetközi vonat menetrendjét és közvetlen kocsijainak jegyzékét. A kishatárforgalmi viszonylatok – a korábbihoz képest más helyen – ugyancsak szerepelnek a menetrendkönyvben.

Amire az olvasó feltehetőleg gondol, azok az egyes hazánkból közlekedő nemzetközi vonatokhoz kapcsolódó esetleges külföldi átszállási lehetőségek. Ezek a http://www.mav-start.hu/utazas/nk_viszonylatok.php internetes oldalon részletesen elérhetők és biztos információt szolgáltatnak. A korábbi években ezek a – szakmai zsargonban ún. – „nemzetközi viszonylatok" szerepeltek a menetrendkönyvekben, de rendre problémát jelentett, hogy a kiadvány összetett nyomdai előkészítési és kivitelezési munkálatainak időpontjában a külföldi viszonylatok több helyen még nem voltak véglegesek, azok egyeztetés alatt álltak. Az elmúlt években ezért sok esetben előfordult, hogy a menetrendkönyv megjelenését követően már nem voltak helytállóak a könyvben szereplő ilyen információk.

Mindamellett a 2014–2015. évi kiadványban a nagy utasforgalomra tekintettel a Budapest–Hegyeshalom–Wien viszonylathoz kapcsolódó nemzetközi vonatok menetrendje és a közvetlen kocsik jegyzéke szerepel, ahogy a kishatár menti vonatok is (utóbbiak a belföldi menetrendi részen).

Ugyanakkor a vasúti társaság jelzése szerint a MÁV-Start honlapjáról valamennyi aktualizált nemzetközi viszonylat letölthető, továbbá a Mávdirekt 06-40/49-49-49-es számán is segítséget kérhetnek a külföldre utazók továbbutazásuk megtervezéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kosárlabdasportot is fejlesztenék Mosonmagyaróváron

Másfél éve határozta meg az önkormányzat a város rövid távú sportfejlesztési lehetőségeit. Tovább olvasom