Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Méhek nélkül négy év alatt elpusztulnánk

A méhek csodálatos világával ismerkedhettek meg a hallgatók a nyugdíjasegyetem legutóbbi rendezvényén dr. Nagy István előadásából.

Ezúttal is mintegy háromszáz hallgató érdeklődött a Kisalföld, a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara és az önkormányzat által megszervezett nyugdíjasegyetem legutóbbi előadása iránt, ahol dr. Nagy István a méhek csodálatos világáról beszélt. Kifejtette: valóban csoda, hogy mire képes az egy kaptárban élő 30 ezer vagy akár 70 ezer egyedi élőlény. Nincs semmiféle kényszer, mégis azt teszik, amit az ember akar.

Dr. Nagy Istvántól a méhek világáról hallhattak előadást a nyugdíjasegyetem hallgatói.
Dr. Nagy Istvántól a méhek világáról hallhattak előadást a nyugdíjasegyetem hallgatói.

Dr. Nagy István beszélt továbbá arról, hogy miként képesek egy közösségként összetartani ezek az élőlények. Hogyan találják meg a táplálékukat, mi készteti őket arra, hogy együtt maradjanak. Ahogy fogalmazott: szintén a méhek csodája, hogy miként tudnak egységesen reagálni a különböző külső hatásokra.

Az előadáson szó esett a méhészkedés rejtelmeiről. A különböző mézfajtákról és azok jótékony hatásairól szerezhettek ismereteket a hallgatók. Sőt, még azt is megtudhatták a nyugdíjasok, milyen betegségekre használható a propolisz.

Az előadáson szó esett a különböző mézfajtákról, és azok jótékony hatásairól is ismereteket szerezhettek a hallgatók.
Az előadáson szó esett a különböző mézfajtákról, és azok jótékony hatásairól is ismereteket szerezhettek a hallgatók.

Dr. Nagy István felvázolta, milyen is lenne a méhek nélküli élet. Beszélt Albert Einsteinnek a méhekről és az emberiség pusztulásáról szóló híres és állítólagos kijelentéséről is. Eszerint: ha kihalnának a méhek a Földön, az emberiség is négy éven belül elpusztulna, hiszen függünk tőlük a táplálékunk nagy részét kitevő növények beporzása okán. A táplálékunk maradék részét kitevő állatok pedig szintén növényeket vagy egymást eszik. Így zárulna be a szomorú kör.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stabil pilléreken Lipót jövője

˝Lipót jövőjét az elmúlt években stabil, szinte rendíthetetlen pillérekre helyeztük˝ – állítja a polgármester. Tovább olvasom