Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Megyei tükör a sportautóra

A Porsche két típusára gyárt tükröket az év végétől az SMR Hungary Bt. A Porsche 918 Spyder és a Porsche Macan tükreinek gyártósora már elkészült.

Újabb taggal, a Porsche-autógyárral bővült az SMR Hungary Bt. vevői köre. A Porsche még 2011 végén választotta ki az SMR-t két legújabb személygépkocsijának külső visszapillantó tükör beszállítójaként. Ezek egyike a Porsche 918 Spyder luxussportautó, amiből mindössze 918 példány gördül majd le a gyártósorról. Az autót karbonszálas alapanyagból építik meg, ennek megfelelően a tükör is ebből az anyagból készül majd.

– A szériagyártás ez év végén indul, ám az első vevői látogatás már két hete megtörtént. A gyár megtekintése után a vendégeknek bemutatták a gyártósort és a gyártási folyamatot is. A vevő egyértelmű elégedettségét fejezte ki mind a gyár tisztaságát, felkészültségét, mind pedig a projekt jelenlegi állását tekintve – tudtuk meg Légrádi Sándortól, a Porsche-projektek beindításáért felelős koordinátortól.

– Ez egy új kihívás a mosonmagyaróvári gyár számára, hiszen ez az első alkalom, hogy ilyen kis darabszámban kell legyártani külső visszapillantó tükröt – mondja Tibori Pál Levente igazgató. A terméket az SMR német fejlesztési központja a magyarországi tervezőcsapattal együttműködve tervezte, a tükör szerelési koncepcióját, gyártósorát, illetve komplex logisztikai folyamatát teljes egészében az SMR Hungary Porsche csapata készítette.

– A másik, SMR által gyártott termék a Porsche Macan visszapillantó tükre. Ez a típus a Porsche legnagyobb darabszámban előállított sportterepjárója, amit a cég lipcsei üzemében gyártanak majd az év végétől. Különlegesség, hogy a Porsche AG első olyan autója, ahol az irányjelzőt a tükörbe integrálták. Ez mérföldkövet jelent a Porsche életében, amiből büszkén mondhatjuk, hogy mi is részt vállalunk mint a terméket fejlesztő beszállító – hangsúlyozta Tibori Pál Levente.

A gyárigazgató hozzátette: a cég következő látogatására a napokban kerül sor. Ekkor fogják bemutatni az elkészült szériagyártósort, amit az elvártnál egy hónappal korábban sikerült teljesíteniük. Tibori Pál Levente kiemelte: csapatuk felkészült és nagyon motivált, hiszen ezen projektek sikeres bevezetése után az SMR Hungary megítélése és presztízse tovább javul, és biztosan számíthatnak újabb prémium megrendelésekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Termálvízzel termelnék a távhőt

Mintegy hárommilliárdos beruházással termálvízből állítanának elő távhőt Mosonmagyaróváron. Tovább olvasom