Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Megyei rendőrök követségben

Együtt emlékezett meg kárpátaljai kollégáival a hősi halált halt ukrán rendőrökre megyénk három bűnüldözője, akik a megyei főkapitányság képviseletében három napot töltöttek Ungváron az ukrán rendőrnap alkalmából.
Az ukrán rendőrség napja alkalmából a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében töltött három napot Ukrajnában Horváth Csaba alezredes, mosonmagyaróvári rendőrkapitány,

Koós András, a főkapitányság bűnügyi, technikai szakértői osztályának vezetője, illetve Palányi Pál nemzetközi referens. A Kárpátalján töltött három nap tapasztalatairól Horváth Csaba beszélt lapunknak.
– Ukrajnában azért ebben a hónapban tartják a rendőrnapot, mivel 12 évvel ezelőtt december 20-án fogadta el a parlament a rendőrségről szóló törvényt. A megemlékezés a hősi halált halt ukrán rendőrök emlékművének megkoszorúzásával kezdődött. Sajnos, annak ellenére, hogy az ukrán állam még nagyon fiatal, igen sok egyenruhásuk halt hősi halált. Egy részük a bűnözőkkel folytatott harcban vesztette életét, sokan közülük pedig részt vettek a csernobili atomerőmű balesete utáni mentési munkálatokban, majd évekkel később ennek következtében haltak meg.

– A koszorúzást követő központi ünnepségen, az ungvári drámai színházban a kárpátaljai rendőrfőkapitány, Pilifcsák ezredes beszélt a rendőrség múltjáról és jelenéről, a hősi halottakról, valamint hangsúlyozta a hatékony együttműködés fontosságát más országok rendőrségeivel. Magyarországnak lehetősége van arra, hogy kapcsolódó pont legyen Kárpátalja és a nyugat-európai országok közt.

– Vendéglátóink idegenvezetésével a három nap alatt lehetőségünk nyílt megismerkedni Ungvárral. Három év távlatából örömmel tapasztaltam, hogy a térség erőteljes fejlődésen ment keresztül. A magyar történelemhez kötődő emlékeket gondosan ápolják, folyamatosan rekonstruálják és ami meglepő, nemcsak a magyar, hanem más nemzetiségekhez tartozók is. Betekintést nyertünk a kárpátaljai rendőrség mindennapi munkájába és némi tapasztalatcserére is adódott alkalom. Szoros barátság alakult ki az ukrán kollégákkal és beszélgetéseink során kiderült, hogy nemcsak a bűnözés, hanem a rendőrök közti együttműködés sem ismer határokat – összegezte az élményeket Horváth Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csipkeangyalkák a falu végén

A kisbodaki Németh Miklósné Teri néni karácsonyi díszeket horgol. Az egyedi darabok kizárólag a… Tovább olvasom