Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Megyei Jobbik: `A zsebszerződések felszámolásához ez nagyon kevés lesz´

"Az ügyészség hozzáállása katasztrofális, hiszen minden zsebszerződéses ügyben tett bejelentésemet elutasították" - közölte Magyar Zoltán.

"Dr. Nagy István által benyújtott javaslatot a Jobbik frakciója támogatni fogja, a vidék pártjaként mindig is kiemelt figyelmet szenteltünk a magyar föld védelmének.

A törvénytervezet az ügy iránt mutatott szocialista érdektelenség után előrelépés, ugyanakkor mindenkit óva intenék attól, hogy a zsebszerződések feletti győzelemként értékelje a javaslatot.

Hazánkban jelenleg 6-800 ezer hektár termőföld érintett valamilyen külföldi ügyeskedéssel, ez a szám több megyényi területet jelent.

Becsléseim szerint a javaslat ennek 5-15%-ban lehet képes megfordítani a helyzetet. Öröm egyetlen hektár termőföld visszaszerzése a magyar gazdák számára, de a kétharmad birtokában ennél többre számítottunk.

Az ügyészség hozzáállása is katasztrofális, hiszen minden zsebszerződéses ügyben tett bejelentésemet elutasították.

Komoly visszalépésként értékelem, hogy a javaslatból kikerül az ügyvédi titoktartás korlátozásának lehetősége, hiszen például Nagy István városában, Mosonmagyaróváron is fél tucat ügyvéd praktizál, akik első millióikat a magyar föld elherdálásával szerezték, az elszámoltatásukra számítottunk és nem a megvédésükre.

A parlamenti vita során a jobbító szándékú módosító indítványaink befogadására bíztatom a kormánypárti képviselőket, hiszen közös felelősségünk, hogy a jövő generációi számára át tudjuk adni az őseinktől ránk hagyott földet. Ehhez pedig több kell, sokkal több" - írta közleményében Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Olvasóink írták

  • 2. kocsoggorog 2013. szeptember 13. 08:31
    „Csiripiszli, és miért lesz kevés? Vagy milyen ennél jobb ötleted van? Szerintem az időbélyeg jó ötlet és megkerülhetetlen.”
  • 1. Csiripiszli 2013. szeptember 11. 17:19
    „Bizony, ez édes kevés lesz a földmutyi megfékezéséhez, a zsebszerződések felszámolásához!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légpuskával lőtt a 20 éves külföldi férfi Rajkánál

A Szlovákiában vásárolt légfegyver tartási és behozatali engedély nélkül került az országba. Tovább olvasom