Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Megvan a pénz a sportcsarnokhoz

Aláírta a támogatási szerződést a hétvégén a sportért felelős államtitkár és a város polgármestere a mosonmagyaróvári sportcsarnok megvalósításához. Az állam 240 milliót ad a létesítményhez. Elhangzott: egy-két éven belül uszoda is lesz a városban.
Végre Mosonmagyaróvár is felkerül Magyarország sportlétesítmény-térképére – jelentette ki Simicskó István sportért felelős államtitkár, miután a hétvégén Nagy István polgármesterrel aláírták a városi sportcsarnok támogatási szerződését.

Mosonmagyaróvárnak már hosszú ideje dédelgetett álma egy sportcsarnok létrehozása. Erre korábban több kezdeményezés is indult, ám ezek sorra elbuktak. A létesítmény helyszínére is több elképzelés volt már az évek során, míg végül a Városi Ifjúsági Sporttelep – azaz a gimnázium sportpályája – és a Kossuth-gimnázium meglévő tornaterme közti terület ötlete vált be. A mintegy egymilliárd forintos beruházáshoz a kormány döntése nyomán 240 millió forintos támogatást biztosít az állam. Ez az összeg külön soron nevesítve van Mosonmagyaróvár részére az idei központi költségvetésben. Emellett a létesítmény megvalósítására a város 800 millió forint társasági adó összegyűjtésére kapott lehető-
séget.

Amint azt Nagy István polgármestertől megtudtuk: a sportcsarnok már érvényes építési engedéllyel bír. Most, a támogatási szerződés aláírását követően rövidesen indítják a kivitelezéshez szükséges közbeszerzési eljárásokat. A tervek szerint hat héten belül kiválasztják a létesítmény kivitelezőjét, ezután azonnal kezdődhet az építkezés. Várhatóan októberben vagy novemberben játsszák az első kézilabda-mérkőzést a sportcsarnokban.

A leendő létesítményben összesen 1213 ülőhely lesz. Ebből az épített lelátókon 968 és igény szerint mobil lelátókkal tovább tudják növelni a férőhelyek számát. A tervezett csarnok a kézi-, röp-, kosárlabda, illetve a teremfoci (futsal) igényeit maradéktalanul kielégíti, a kisebb pályákból – tenisz, asztalitenisz – több is elhelyezhető a teremben.

A támogatási szerződés aláírásakor elhangzott: a kormány uszodaépítési programjában Mosonmagyaróvár is szerepel. A tervek szerint egy-két éven belül megvalósul a beruházás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szabadság a lengyelek és a magyarok közös ügye

˝A lengyel–magyar barátság sok közös fejezete között is kiemelt jelentőségű Poznan és Budapest összefonódott, 1956-os története. Ez az alap, a lengyel–magyar barátság kulcsszava: a szabadság.˝ Tovább olvasom