Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Megújult az irodaház

Több mint 90 millió forintból újították fel az Erkel utcai irodaházat. A beruházáshoz 65 milliós támogatást kapott a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. – derült ki a projekt minapi zárórendezvényén.

Az 1984-ben épült irodaházban ez idáig nem történt felújítás. Az épület beázott, fűtése korszerűtlen volt, a töredezett járólapok, rések, lyukak, szétmállott betonjárda szinte megközelíthetetlenné tette az ingatlant.

Az elcsúfított, összefirkált, bepiszkolódott külső vakolat pedig a város legrondább épületei közé sorolta a valamikori állampárt helyi szervezetének készült építményt.

Az önkormányzat tulajdonában lévő Városüzemeltető és Fenntartó Kft. 65 millió forintot nyert a korszerűsítésre, ez a szükséges összeg hetven százaléka. A pályázat a pince feletti födém, az emelet feletti lapos tető és a falak hőszigetelésére, az ablakok cseréjére, valamint a fűtési rendszer korszerűsítésére terjedt ki. A felújítás nyolc hónapig tartott.

A projektben foglaltakon kívül a beruházással egy időben saját forrásból több felújítási munkát is elvégzett a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. Így az átadásra megszépültek az irodaház külső lépcsői, a belső illemhelyiségek, s mivel több cég is tart fenn ügyfélszolgálati irodát az épületben, egy mozgáskorlátozott-feljárót is készítettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

13 évesen a partikban? - Ittas fiatalok a mosonmagyaróvári éjszakában

A fiatalok körében közkedvelt szórakozóhelyek ellenőrzésébe kezdtek a mosonmagyaróvári rendőrök. Tovább olvasom