Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Megújuló várost és városvezetést

A Szabad Demokraták Szövetségének mosonmagyaróvári szervezete az önkormányzati választásokra készülve bemutatta 10 képviselőjelöltjét és ismertette programjának legfontosabb elemeit.
Szentkuti Károly elnök a mosonmagyaróvári sajtótájékoztatón bevezetőjében elmondta: az SZDSZ külön pártként, de az MSZP-vel együttműködve indul az őszi helyhatósági választásokon.
Ennek értelmében a szabad demokraták nem állítanak önálló polgármesterjelöltet, hanem támogatják közös jelöltjükként Stipkovits Pált.
Ezenkívül még két (a 7-es és 8-as) körzetben indulnak az SZDSZ jelöltjei szocialista támogatással, négy (az 1-es, 5-ös, 6-os és 14-es) körzetben pedig az MSZP-s jelöltek élveznek szabad demokrata támogatottságot. Sikeres választási eredmény esetén az SZDSZ alpolgármesteri szinten szeretne részt venni a város vezetésében.

Folytatandó feladatok

A jelöltek bemutatkozása után az elnök ismertette a párt várospolitikai programjának három fontos területét. Az első csomag tartalmazza azokat a megkezdett feladatokat, amelyeket folytatni kell. Így sikerre kell vinni a kórház-rekonstrukciót, segíteni kell a teljes csatornahálózat kiépítésének folyamatát, a következő ciklusban legalább 20 kilométer új útburkolatot kell elkészíteni és pontot kell tenni az Éltes-iskola évek óta húzódó ügyére.

Javuljon a kapcsolat

A folytatandó feladatokon túl két területen szeretne változtatni a párt, az idetartozó teendőket „ Megújuló várost, megújuló városvezetést " címmel foglalták össze. Az egyik terület a képviselő-testület, a hivatal és a lakosság közötti kapcsolat modernizálását, azaz az előkészítő munka profibbá válását és a lakosság felé való kommunikáció javítását jelenti.
A másik terület a városban élők életének jobbítását segítő programcsomag, amelyen belül két elemet emelt ki Szentkuti: a nyári teljes napközi otthonos ellátás megoldását, valamint a rászorulók egyhetes ingyenes nyaralásának biztosítását a dunaszigeti ifjúsági táborban.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromnapos vigasság

Mosonmagyaróvár sétálóutcáját immáron ötödik alkalommal népesítik be három napon át művészeti… Tovább olvasom