Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Megújuló szigetközi útszakaszok

Szigetköz - A Regionális Operatív Programban támogatott beruházások közé került a Mosonmagyaróvárt Győrrel összekötő szigetközi út darnózseli és győrújfalui szakaszának felújítása. Állapotuk katasztrofális: elkél már a burkolatcsere.

A Magyar Közút Kht. ajánlása szerint a projekt biztosítja Győrújfalu és Darnózseli korszerű megközelítési lehetőségét, egyúttal javítja Győr és Mosonmagyaróvár közötti közúti kapcsolatot. Állapotvizsgálatuk megállapítja: a meglévő útszakaszok „burkolatállapota, egyenetlensége valamint teherbírása rendkívül rossz minősítési eredményeket mutat. A tervezett beavatkozással, új kopóréteg építésével kedvező feltételek alakíthatók ki az útszakaszokon." A darnózseli közel két kilométeres és a Győrújfalun megújuló 1,7 kilométeres szakasz tervezett összköltségvetése 310 millió forint. Mindkét szakasz technológiai megoldása rendkívül költséges. Ezek ugyanis úgynevezett „átkelőszakaszok", ahol például lassítószigetek kialakítása szükséges. Mindkét településen hosszú ideje sebességkorlátozás van érvényben, Darnózselin az egész településen óránként harminc kilométeres sebességgel lehet közlekedni. Hiába szerette volna nemrégiben leszereltetni a képviselő-testület ezeket a táblákat, erre nem volt mód. Győrújfalun korábban három demonstrációt is tartottak az út rendbetételének érdekében a helyiek.

Burkolatcsere az 1819-esen

Uniós keretből a Lébényből Győrsövényház felé tartó út is megújulhat: a helyiek tudják, az 1819-es számú aszfaltcsíkra is ráfér már a burkolatcsere.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem ügyeket látott, hanem az embert mögöttük

Várbalog - Több mint harminc év után végleg búcsúzik a pályától Bán Balázs, aki Jánossomorja után… Tovább olvasom