Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Megújul és bővül az intézmény

Jövő hétfőn megkezdődnek a kórház-rekonstrukciós munkálatok Mosonmagyaróváron. A város legnagyobb beruházásában megújul és bővül a gyógyító intézmény.
Többszöri eredménytelen próbálkozás után tavaly végül sikerrel járt Mosonmagyaróvár önkormányzata, a Karolina Kórház-Rendelőintézet tulajdonosa által címzett állami támogatás elnyerésére benyújtott pályázata, amely a gyógyító intézmény megújulását szolgálja. A 2004-ig tartó, több szakaszra osztott folyamatban az idei esztendőt még a tervezés és előkészítés időszakának szánták.

A folyamatot a Győr-Moson-Sopron Megyei Beruházási Kft. bonyolítja, a kivitelezési munkákat közbeszerzési eljárás keretében nyerték el az ajánlatot tevők.
A megye egyik, Mosonmagyaróvárt tekintve pedig a legnagyobbnak számító, kétmilliárd forintot meghaladó beruházása a napokban újabb állomásához érkezett. A polgármesteri hivatalban a megbízó önkormányzat és a bonyolító Győr-Moson-Sopron Megyei Beruházási Kft. képviselői aláírták a szerződést a kivitelezőkkel. Az első ütem kivitelezését a Fertődi Építő és Szolgáltató Rt., a második ütemet a Zalai Általános Építési Vállalkozó Rt. nyerte el. Az első ütem bruttó ajánlati ára meghaladja az 1 milliárd 130 millió, a második ütem bruttó ajánlati ára pedig a 352 millió forintot.

A rekonstrukciós munkálatok szeptember 23-án kezdődnek. Az első ütemben egy új épületet emelnek, ahol helyet kap a belgyógyászati osztály, az új konyha és az étterem. Emeletráépítéssel bővítik a toldaléképületet, oda kerül a gazdasági hivatal. Átalakítják a belosztályt, ide költözik az újrónafői tüdőosztály és a tüdőgondozói szakellátás. A rendelőintézet alagsorában intézményi gyógyszertárat alakítanak ki, a volt véradó épületének átépítésével új porta létesül és oda kerül a bőr- és nemibeteg-gondozó. Az első ütem befejezését jövő év végére ígérik. A második ütemben a Lajta túloldalán egy 1500 négyzetméteres épület létesül fizikoterápiával és mozgásszervi rehabilitációs osztályokkal. A rekonstrukció a tervek szerint 2004-ben ér véget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adómánygyűjtők: erőszakosak és rámenősek

Az emberek jóindulatára alapoznak azok a házalók, akik közhasznú szervezetek, alapítványok nevében… Tovább olvasom