Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Megújul az Ujhelyi-iskola közel százéves épülete

Húszmillió forintból korszerűsítik a majoroki Ujhelyi-iskola egyik épületét a napokban. Az épületet közel száz éve adták át, azóta csak kisebb felújításokon esett át.

A fenntartó önkormányzat meghatározott ütemterv szerint újítja fel a város oktatási intézményeit. Idén a nevelési tanácsadó új székhelyét alakították ki a városi kollégium épületszárnyában, majd a Bóbita Óvodát korszerűsítették. Néhány hete a majoroki Ujhelyi-iskola egyik épületén is elkezdődtek a munkálatok.

– Húszmillió forintos keret áll rendelkezésünkre az Ujhelyire. Ebből az összegből felújítottuk a belső tereket, az egyik tanterem világítását korszerűsítettük és kicseréltünk néhány ablakot. Jelenleg a homlokzat felújításán dolgoznak a szakemberek, de járdát is kiépítünk – tudta meg portálunk Suri Sándortól, a városfejlesztési osztály munkatársától.

Korszerűsítés – Az Ujhelyi-iskola homlokzatát eredeti állapotába állítják vissza.
Korszerűsítés – Az Ujhelyi-iskola homlokzatát eredeti állapotába állítják vissza.

Az épület homlokzatát az eredeti állapotába szeretnénk visszaállítani – magyarázza már Gálos Jánosné iskolaigazgató. Elmondta: az épület jövő októberben lesz százéves, ennek megünneplésére már javában készülődnek. Eredetileg egy egy tantermes iskolának adott otthont az ingatlan, melyben szolgálati lakás is helyet kapott. Az utóbbit nemrég alakították át táncteremmé. Az iskolavezető szerint ezúttal elsősorban állagmegőrzésre futotta a keretből. A tető és az ereszek is rossz állapotban voltak, a beázás veszélye miatt így az ácsszerkezetet is megerősítették és a héjazatot, valamint a bádogosszerkezetet is cserélték.

A közbeszerzés miatt ugyan csúsztak a beruházással – melyeket egyébként egy helyi vállalkozás végez –, de október 15-én átadják az épületet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Film, képzés és fellépőruha támogatásból

Tájékoztató anyag készül térségünkről, fellépőruhákat, hangszereket, hangtechnikai és fénytechnikai… Tovább olvasom