Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Megtalálták az ellopott traktorokat

Megtalálták a rendőrök azt a két nagy értékű traktort, amit a közelmúltban loptak el ismeretlenek egy burgenlandi gazdától.

A két John Deere márkájú gépre egy ipartelepi raktárban bukkantak a nyomozók tegnap délután. Egyelőre vizsgálják, miként került oda a két traktor. A járművek tulajdonosa nagyon elégedett a magyar hatóságok munkájával és örül, hogy ilyen gyorsan meglettek a gépei.

Egyelőre nem tudni, miként került a két lopott traktor az ipartelepi raktárba. Johann Rapp elégedett a magyar rendőrség hatékony munkájával.

Múlt pénteken számoltunk be arról, hogy traktormaffiától tartanak a határ menti burgenlandi gazdák. Tavaly július óta ugyanis vélhetően erre szakosodott banda szervezetten lopja az értékes erőgépeket. Az elmúlt nyolc hónapban már tizenöt traktort lovasítottak meg a tolvajok, négy esetben a szándékuk meghiúsult. Az elvitt gépek közül ez idáig egyet sem találtak meg. Az elkövetők kizárólag a nagy értékű, főként John Deere márkájú járművekre vadásznak. A gazdák kára eléri az egymillió eurót. Az osztrák hatóságok azt gyanították, nem kizárt, hogy az ellopott traktorokat az elkövetők a lehető legrövidebb úton, a zöldhatáron át kivitték Ausztriából. Erre utal az is, hogy csak a határhoz közeli településeken történtek ilyen bűncselekmények.

Johann Rapp csak tréleren tudja elszállítani a járműveit. Fotó: Kisalföld-archívum
Johann Rapp csak tréleren tudja elszállítani a járműveit. Fotó: Kisalföld-archívum

A legutóbbi ilyen lopás a határhoz közeli Neudorf (Mosonújfalu) településen történt. Akkor az ismeretlen elkövetők Johann Rapp portájára törtek be és vitték el a gazda két John Deere traktorát. A két gép értéke mintegy 140 ezer euró. Az osztrák férfi úgy nyilatkozott lapunknak, szerinte a gépeket a tolvajok átvitték a határon. Még tízezer eurós nyomravezetői díjat is ígért.

A gazda és az osztrák hatóságok feltételezése úgy tűnik, beigazolódott. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói az elmúlt napokban kilenc nagy értékű traktort találtak lezárt raktárakban Budapesten, Lajosmizsén és Felsőlajoson. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a munkagépeket ismeretlen tettesek Nyugat-Európából tulajdonították el, azok egy részének egyedi azonosítóit (alváz– és motorszámát) professzionális módon megváltoztatták.

A legutóbb Neudorfból ellopott két traktor nem volt a megtalált gépek között. Tegnap délután azonban a mosonmagyaróvári rendőrök megtalálták ezt a két John Deere-t is. Lapunk információi szerint egy ipartelepi raktárban bukkantak a nyomozók a járművekre. A helyszíni szemle még lapzártakor is tartott. Lapunk érdeklődésére Johann Rapp tegnap elmondta: valóban a gépeit találták meg Mosonmagyaróváron.

Már azonosította is a traktorait. Mint mondta: a rendőrök értesítették tegnap, hogy megtalálták ezeket. A traktorokból az indításhoz szükséges elektronikus berendezést eltávolították az elkövetők, így csak tréleren tudja elszállítani a járműveket. A tulajdonos lapunknak hangsúlyozta: nagyon elégedett a magyar hatóságok munkájával és örül, hogy ilyen gyorsan megtalálták a járműveit.

A raktár tulajdonosa – neve elhallgatását kérve – a Kisalföldnek elmondta: az épület különböző részeit többen bérlik. Fogalma sem volt arról, hogy mit tárolnak a raktárban. Ezért is döbbentette meg, hogy ott találták meg a lopott traktorokat.

Lapunk érdeklődésére Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy Mosonmagyaróváron találták meg a Burgenlandban ellopott két traktort. Elmondta: a járművek a schengeni körözési rendszerben szerepeltek. A traktorokat lefoglalták, majd visszaadták azokat jogos tulajdonosának. A Mosonmagyaróvári Rendőr-
kapitányság vizsgálja, milyen körülmények között kerültek a gépek a raktárba.

Olvasóink írták

 • 12. Lincoln6Echo 2013. március 26. 21:46
  „Igen,sokkal óvatosabbnak kell lenni szerintem is.Pláne így hogy kap egy csomó pénzt.Még azok is megkörnyékezik akik nem loptak traktort.Viszont a´ Günter´ korrekt hogy oda is adja a jutalmat ahogy ígérte.”
 • 11. kormik 2013. március 26. 20:39
  „10.Lincoln6Echo-nak
  Én is láttam a képet az újságban de én nem biztos hogy az ö helyében fényképezkedtem volna.Mint írták lentebb is ezek nem piti tolvajok voltak kitudja mire nem képesek még hogy mentsék az irhájukat.De azért remélem elkapják öket és rájuk rohad a lakat.”
 • 10. Lincoln6Echo 2013. március 26. 18:27
  „Én azt hittem,hogy ami nyomtatott formában megjelenik ugyan azt írják le itt is.Nem írnak a nyomravezetőről aki megtalálta.Még fotó is volt róla,meg hogy jutalmat kap.Aki csak a neteten olvassa az csak ennyit tudhat meg?”
 • 9. HT 2013. március 26. 15:07
  „Állítólag nyaralása alatt vitték el.Ottaniaktól hallottam.”
 • 8. buxa 2013. március 26. 12:09
  „Hát Hanzi szerencséd volt, ezért megérte imádkozni. Örülök, hogy megtalálták! :) Már csak arra leszek kiváncsi,hogy ismerős vitte-e el a gépeket. Előbb-utóbb ez is kiderül.”
 • 7. pancser 2013. március 26. 08:41
  „5. pumukli110 2013.03.25. 21:15
  Igazad van, ez nem éppen piti tolvajokra vall, hanem a mg körében mozgó emberekre. Egy traktort nem lehet csak úgy eladni, ott nagyon együtt kell működni a parasztnak(orgazdának) a tolvajnak ismerni kell a traktort, az eladáshoz a forgalomhoz szükséges iratokat magas szinten kell tudni hamisítani, rendszámot adni stb!
  6. heat 2013.03.25. 21:31
  Mintha neheztelnél? Egy ekkora traktor feltűnő jelenség az Ipartelepen, pláne szólóban, a Kisalföldet meg elég sokan olvassák.....”
 • 6. heat 2013. március 25. 21:31
  „Köszönhető a rendőrök rutinjának, éberségének és persze egy kis énekesmadárnak, aki elénekelte a címet. A nyomozók bíztatásának hatására...”
 • 5. pumukli110 2013. március 25. 21:15
  „Szerintem a cigák ekkora értéket nem lopnak egyben azoknál "sok kicsi sokra megy"és traktorozni se nagyon látom őket.Szégyenünkre szerintem ezt fehérember csinálta.A szomszéd falunkból tavaly ősszel egy MTZ 80-AST LOPTAK EL PÓTKOCSISTÓL azóta sincs meg sajna.Az ilyen lopásokra valami komoly büntetést kellene kiszabni mert egyre több ilyenről hallani.”
 • 4. Kelevra 2013. március 25. 20:45
  „Ehhez nem elég okosak, és tökösek a cigányok.”
 • 3. csoki1971 2013. március 25. 17:10
  „biztos cigányok voltak !”
 • 2. pancser 2013. március 25. 13:35
  „Nagyon kiváncsi vagyok kik a tolvajok!”
 • 1. oxana 2013. március 25. 13:16
  „Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentő vitte el a kapust: baleset a MITE-Újrónafő mérkőzésen Mosonmagyaróváron

Az Újrónafő kapusa eszméletét vesztette a szombati harmadosztályú mérkőzésen, miután véletlenül… Tovább olvasom