Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Megszüntették a közalapítványt

A közalapítvány tevékenysége már 2012-ben is passzív volt, anyagi lehetőségei kiürültek.

Tizenhét évvel ezelőtt hozta létre az önkormányzat a „Mosonmagyaróvár Idegenforgalmáért Közalapítványt" a városi turisztikai iroda működtetésének elősegítése, városi idegenforgalmi kiadványok, térképek, szórólapok készíttetése, a város és környéke idegenforgalmi fejlesztési koncepcióinak, terveinek elkészíttetése céljából.

A közalapítvány nagy hangsúlyt fektetett a térségben működő turisztikai egyesületek munkájának koordinálására, összefogására, a város idegenforgalmi fejlesztéseinek összehangolására. Ezen célok mentén a közalapítvány – anyagi forrásaihoz mérten – nyújtott támogatásokat.

Négy éve az alapítvány feladatait és anyagi erőforrásait átvette a Szigetköz Turizmusáért Egyesületnek, ami jelenleg is működteti a mosonmagyaróvári Tourinform Irodát. A közalapítvány tevékenysége már 2012-ben is passzív volt, anyagi lehetőségei kiürültek. A kuratórium elnöke és a felügyelő bizottság tagjai tavaly májusban lemondtak tisztségükről.

A közalapítvány utolsó beszámolói megerősítették, hogy a közalapítvány az utóbbi években jelentősebb tevékenységet nem fejtett ki, konkrét alapítványi célt nem ért el, külső forrás. Mindezek miatt a képviselő-tesütlet legutóbbi ülésén határozott a közalapítvány megszüntetéséről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatan akadtak fenn a szondázáson

Sopronnémetiben, Hegyeshalomban, Jánossomorján és Fertőrákoson is fogtak részeg sofőrt a rendőrök. Tovább olvasom