Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Megszűnt a Fiatalok Otthona

Mosonmagyaróvár - A képviselő-testület múlt heti döntése nyomán hivatalosan is végleg megszűnt a mosonmagyaróvári Fiatalok Otthona.
A Barátság utcában lévő úgynevezett Joker-házat 1996 óta működtette így a város, hogy ott a fiatalok meghatározott csoportja részére lakásigényük végleges rendezéséig, de legfeljebb öt évig – elhelyezésük átmeneti megoldásával és takarékosságra ösztönzéssel – segítséget nyújtson. A Fiatalok Otthona éveken át a célnak megfelelően működött, azonban a bekövetkezett gazdasági-társadalmi változások miatt egyre nehezebb volt a hasznosítása. A fiatalok többsége lakásproblémájának megoldását vásárlással oldotta meg, mivel számukra az állam kedvezményes kamatozású hitelekhez való hozzájutást biztosított.

2005-ben a „Lehetőség Alapítvány" vette bérbe az ingatlant és kialakította ott a Családok Átmeneti Otthonát, majd a testület a nyár elején határozott arról, hogy a Joker-házat eladja az alapítványnak. Az értékesítést követően legutóbbi ülésén döntött a testület a Fiatalok Otthona működéséről szóló helyi rendelet hatályon kívül helyezéséről, így hivatalosan is megszűnt ez az intézmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kupakokért őssejtet kaptak Kínában

Mosonszentmiklós–Kína - Tovább gyűjthetik a műanyag kupakokat azok a családok és közösségek,… Tovább olvasom