Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Megszűnik a szigetközi hullámtéri elárasztás

A mesterséges elárasztás lehetővé tette a teljes ágrendszer feltöltését, az alacsonyabban fekvő laposok időszakos vízellátását.
A Szigetköz területén a Duna jobbparti hullámterének 1 héttel ezelőtt megkezdett mesterséges elárasztása ökológiai célját elérte, ezért csütörtöktől a vízügyi igazgatóság fokozatosan csökkenti a hullámtéri ágrendszerbe betáplált vízhozamot.

Ennek következtében a Dunaremete-rajkai szakaszon még fenntartott I. fokú árvízvédelmi készültséget péntek 18.00 órától megszünik.

A vízbetáplálást fokozatosan csökkentik, és várhatóan június 25-én, hétfőtől már a teljes ágrendszerben a normál üzemrendnek megfelelő vízszintek fognak kialakulni.

A mesterséges elárasztás lehetővé tette a teljes ágrendszer feltöltését, az alacsonyabban fekvő laposok időszakos vízellátását. Célja a hullámtéri élővilág fenntartásának, fejlődésének elősegítése. A részleges elárasztás feltételeit és végrehajtását a Szigetközi Vízpótló Rendszer Üzemeltetési Szabályzata határozza meg, mely szerint kedvező hidrológiai helyzet esetén évente egyszer, a tavaszi-koranyári időszakban van lehetőség az elárasztás végrehajtására.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fújták: nemcsak ivott, drogozott is vezetés előtt

Razzia – Az akció során összesen 731 vezetővel fújatták meg az alkoholszondát. Tovább olvasom