Kisalföld logö

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 9°C | 18°C

Megszokásból: sokan parkolnak tilosban

Mosonmagyaróvár - Idén összesen már huszonhárom autóst bírságoltak meg, amiért a Deák téren – a már mintegy fél éve megszüntetett parkolók helyén – tilosban várakoztak. Sokan igazságtalannak érzik a bírságot.
Noha már mintegy fél éve nem csupán várakozni, de megállni is tilos a Deák téren, az egyetemi épület előtti útszakaszon, sokan továbbra is ott parkolnak. Az út szélén korábban valóban fizetőparkolók működtek itt, ám a gyakori torlódások miatt megszüntették azokat. Hiába azonban a tiltó tábla, sok autós továbbra is megszokásból itt teszi le az autóját, majd meglepődik, amikor a postás csenget a szabálysértési határozattal és a több tízezres csekkel. Szerkesztőségünket több autós kereste meg, akik igazságtalannak tartják a büntetést. Mint mondják: nem látták a tiltó táblát, mivel a Fő út felől kanyarodtak be a térre, a Nepomuki-szobor után rögtön megfordultak és leparkoltak.

Deák tér: Korábban fizetőparkolók voltak, ám már hosszú ideje tilos itt a megállás.
Deák tér: Korábban fizetőparkolók voltak, ám már hosszú ideje tilos itt a megállás.

– A KRESZ rendelkezései szerint a közlekedésben részt vevőktől elvárható, hogy a közúti jelzések rendelkezéseinek eleget tegyenek – mondta el lapunknak Makó László százados, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. Így egyebek mellett az is elvárható az autóstól, hogy meggyőződjön arról, az adott helyen megállhat-e a gépjárművével, függetlenül attól, melyik irányból is érkezett. Ezen az útszakaszon valóban nincs záróvonal felfestve, ám ez nem is feltétele a tiltó tábla kihelyezésének. Emellett, mivel viszonylag rövid útszakaszról van szó, a szobornál megforduló autósok hátulról láthatják a táblát, annak alakjából pedig joggal feltételezhetik, hogy valamilyen tiltásról van szó.

A rendőrök az év eleje óta ez idáig összesen 23 autóst bírságoltak meg a Deák térnek ezen a szakaszán. A százados hozzátette: ez a kihágás a közigazgatási bírsággal sújtható szabálysértések körében is szerepel. Ebben az esetben a rendőrnek nincs mérlegelési joga, a bírság mértéke 30 ezer forint.

Olvasóink írták

 • 8. lolita 2009. március 16. 10:24
  „Jogos a büntetes egyre hanyagabbak vagyunk ,figyelmetlenek es ezek megerdemlik!Semmi ok panaszra sajat maguk kerestek!”
 • 7. lolita 2009. március 16. 10:24
  „Jogos a büntetes egyre hanyagabbak vagyunk ,figyelmetlenek es ezek megerdemlik!Semmi ok panaszra sajat maguk kerestek!”
 • 6. rezi 2009. március 15. 12:47
  „Biztosan rendben van minden,de ha nem a pénzbahajtás a fő ok akkor az első 30 ezres büntetésből a járdával párhuzamosan el lehetne helyezni még egy tiltó táblát az APEH bejáratánál,hogy 15-15 méterre megállni tilos.
  Csak egy ötlet.Mert ha valaki megfordul és odaáll,az is veszélyes és szabályellenes.
  Nem kekeckedés,de biztosan nem állnának meg.(Igaz akkor nincs bevétel)”
 • 5. Imcsi 2009. március 13. 17:10
  „A Sóház melletti ráadásul ingyenes, mint a temető melletti a Terv utcában!
  Ha valaki a megszokásra hivatkozik, akkor annak parkolójeggyel is kell rendelkeznie, mivel ott fizető parkoló volt!
  Egyébként javasolnám sárga csík felfestését az út mellé, az ugyanis a megállási tilalmat jelzi, ha jól tudom!”
 • 4. RickCartman 2009. március 13. 12:55
  „Helyes, érdekes, hogy akinek a Jóisten kocsit ád a v...ga alá, rögtön elfelejti, hogy is kell gyalogolni, akár csak 2 percet is, bőven van parkoló "mindenhez közel" a Városháza mögöttAdy Endre, Bástya utca), a Sóház mellett(Kapucinus utca), a Városháza 1-2 perc gyaloglás, a Magyar utca pedig max.5...”
 • 3. bunda 2009. március 12. 15:16
  „A KRESZ minden közlekedőre vonatkozik, igenis büntetni kell aki megszegi.
  Javaslom, hogy a többszörösen tilosban parkolótól kobozzák el a z autóját.”
 • 2. pancser 2009. március 11. 17:34
  „Nem kell felülni a kifogásoknak. Miért parkoltak a tilosban? Azért, mert kis városunkban ez általános a táblák semmibe vétele. A múlt héten a saját szememmel láttam egy rendőrautót, amely fordult be a Rossman drogériánál, a sofőr fülén mobil, közben a fordulás után megállt, mert az utasa szintén rendőr, beszélgetett valakivel. Majdnem csináltam is egy fotót, de leintettem magamat. Egyébiránt a Rossman mellett azóta is megállnak az állampolgárok, van aki ott hagyja a kocsiját míg a dolgát intézi. Rendet kéne végre teremteni e téren is, de a rendőrök legyenek azok akik nem mutatnak rossz példát!”
 • 1. MTT 2009. március 11. 16:24
  „Elég logikus, ott a tábla. Az ilyen meg is érdemli.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítség az időseknek

Mosonmagyaróvár - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a közelmúltban országos pályázatot hirdetett… Tovább olvasom