Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Megszépült Holt-Duna és a Kövecses-tó

A Holt-Duna rehabilitált partszakasza és a temető melletti szintén rendbe rakott egykori bányató ünnepélyes átadására gyűlt össze a falu apraja-nagyja a hétvégén Lipóton.
A rehabilitált Mosoni-Duna
A fokozott természetvédelmi területnek számító Holt-Duna lipóti partszakaszának rehabilitációja a közelmúltban fejeződött be. Az áprilisban kezdődött munkálatok során egy csatornát alakítottak ki, valamint a parton teljes tereprendezést végeztek. Az összességében tízmillió forintos beruházás a szigetközi rehabilitáció keretein belül valósult meg. A közel hetvenhektáros területen a későbbiekben még egy tanösvényt szeretne létrehozni az önkormányzat, mivel a partszakasz élővilága bővelkedik a Szigetköz veszélyeztetett állatfajaiban.
A Holt-Duna rehabilitációja mellett a község egyik taván is teljes rekonstrukciót végeztek a közelmúltban. A Kövecses-tó korábban anyagnyerő helyként működött, majd később illegális szemétlerakónak használták a környékbeliek. A teljes mederkotrás, a tereprendezés és a parkosítás után azonban ezentúl a falubeliek kikapcsolódását, pihenését szolgálja már. Az egykori bányató rehabilitációja szintén tízmillió forintot igényelt, amit az önkormányzat tájrendezési pályázaton nyert erre a célra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamerával rögzítik a tilosban fürdőket

Az egy héttel ezelőttihez hasonló vízi balesetek megelőzéséért a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság… Tovább olvasom