Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Megszépült a termál

A lipóti termálfürdő a tervek szerint június 8-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Az érdeklődőket felújított medencék, parkosított környezet és színvonalas szociális helyiségek várják az idei szezontól.
A lipóti mezőgazdasági és szolgáltatószövetkezet az elmúlt év nyarán adta el a termálfürdőt szegedi érdekeltségű magánbefektetőknek. Az új tulajdonos Lipóti Termálfürdő Kft. az elmúlt hónapokban jelentős változtatásokat végzett a hatvanas évek vége óta működő szabadtéri termálfürdő területén. Az összesen csaknem 900 négyzetméteres vízfelületű medencék csempeburkolatot kaptak, a nagymedencét vízforgató berendezéssel látták el. Mindhárom medence feszített víztükörrel várja a fürdőzőket, akik egy majd 500 négyzetméteres új épületben öltözködhetnek, tisztálkodhatnak és étkezhetnek. Bővült a fürdő területe, a szomszédos kertészetből több mint egy hektárt parkosítottak és kapcsoltak a létesítményhez.
A projektet a területfejlesztési tanács, a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium és a Phare tükörprogramján nyert pályázata segítette. A felújítási költségeket Turi István ügyvezető igazgató nem kívánta nyilvánosságra hozni. A tervekről viszont elmondta, bár a továbblépést nagyban befolyásolják a pályázati lehetőségek, ám egy kemping kialakítására, néhány szezon múltán fedett fürdő létesítésére lát lehetőséget. Dr. Juhász János társtulajdonos hozzátette: befektetésüket hosszú távra tervezik és a környék adottságait kihasználva komplett szabadidős programokat kívánnak nyújtani vendégeiknek.
A felújított fürdő hétvégi bejárásán részt vett Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, Pap János, a térség parlamenti képviselője, környékbeli polgármesterek és a munkálatokat segítő cégek és társulások.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb a hallgatójelölt

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karán idén… Tovább olvasom