Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Megszépül az iskola

Halászi - Közel 200 millió forintból újul meg az általános iskola: többek közt szerkezeti felújításra és új épületrésszel való bővítésre kerül sor.

A halászi önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott ˝Infrastruktúrafejlesztéssel a méltányos oktatásért˝ című pályázatát a Regionális Operatív Programok Irányító Hatóság vezetője több mint 194 millió forinttal támogatta. A kivitelezés költsége áfa nélkül 190 millió forint, amelyet az önkormányzat önerő bevonásával egyenlít ki.

Energiatakarékos és korszerű iskolát alakítanak ki a korszerű oktatás megvalósulásának érdekében a Halászi központú közoktatási mikrotérségben. A Szent Márton Általános Iskola központi épületét korszerűsítik – hő, hang, vízszigetelés, szerkezeti felújítás, a bejárat akadálymentesítése, valamint új épületrésszel való kibővítése valósul meg. Az új szárny földszinti részén kapnak helyet az ügyviteli, személyzeti és kiszolgálóhelyiségek (tantestületi szoba, igazgatói, igazgatóhelyettesi szoba, ügyviteli szoba, tanterem, ebédlő, melegítőkonyha). Az emeleten tantermek, foglalkoztató, vizesblokk, raktár létesül. A meglévő és az új szárnyat egy fedett közlekedővel kötik össze. A bővítményt teljes körű akadálymentes használatra tervezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év fotográfusa

Az elmúlt egy évben elért nemzetközi és hazai eredményeiért Kerekes István fotóművész (a felvételen Győri Lajossal, a Mafosz elnökével) érdemelte ki idén ˝Az év fotográfusa˝ címet. Tovább olvasom