Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Mégsem szigorították a piaci parkolást

Két órában maximalizálták volna a piac körüli fizetőparkolókban a várakozási időt csütörtökön és szombaton. Ezzel lehetett volna enyhíteni a piaci parkolási gondokat. A testület viszont elvetette a javaslatot.

A mosoni piac körüli parkolási problémákat orvosolta volna az a javaslat, amit végül elvetett a képviselő-testület. A javasolt módosítás lényege az lett volna, hogy a mosoni fizetőparkolók forgási sebességének növelése érdekében maximalizálják a várakozási időt. Számos parkolóhelyet ugyanis naphosszat lefoglalnak a piacosok. A felmérések alapján két óra elegendő a bevásárlás elintézésére, így ennyi lett volna a parkolás felső határa. A szigorítás alól kivételt képeztek volna a lakossági bérlettel rendelkező gépjárművek.

Piaci napokon nehéz parkolót találni a környéken, ezen segített volna a javaslat.
Piaci napokon nehéz parkolót találni a környéken, ezen segített volna a javaslat.

A javaslat arról szólt, hogy a Kápolna téri, Ostermayer utcai, Szent István király úti, illetve Fürdő utcai fizetőparkolókban csütörtökön és szombaton reggel 8 és délután 2 óra között a maximális várakozási idő két óra. Ennek letelte után a parkolóhelyet el kell hagyni, a várakozási idő meghosszabbítása nem lehetséges. A képviselők szerint azonban ezzel a szigorítással csupán felesleges problémákat okoznának. Ráadásul az ellenőrzés is nehéz lenne, hiszen azt nem lehet kivédeni, hogy az autósok kétóránként váltanak új parkolójegyet. Emellett a piacosok közül sokan rendelkeznek parkolóbérlettel, így rájuk eleve nem vonatkozna a szigorítás. A testület végül elvetette a javaslatot egészen addig, amíg megfelelő várakozóhelyet tudnak biztosítani a piacosoknak.

Módosították viszont a parkolórendelet azzal: aki mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyre áll engedély nélkül, illetve más kizárólagos használatára fenntartott helyre parkol – függetlenül attól, hogy a díjat megfizette-e –, pótdíjat köteles fizetni. Jelenleg a pótdíj mértéke a díjzóna szerinti egyórányi várakozási tarifa ötvenszerese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidékfejlesztési programról tartanak egyeztetést Levélen

A 2014-2020-as időszakra vonatkozó vidékfejlesztési program társadalmi egyeztetése céljából fórumot… Tovább olvasom