Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Mégsem épülhet állatmenhely

Mosonmagyaróvár - A kisalfold.hu-n többször beszámoltunk már a Menedék Állatvédő Alapítvány törekvéseiről; egy állatmenhely létrehozásáról. Néhány hónapja még úgy tűnt, idén nyáron elkészül a régóta várt létesítmény. Mára kiderült, jogszabályi akadályok miatt mégsem lesz állatmenhely a városban.
A mosonmagyaróvári Menedék Állatvédő Alapítvány az elmúlt időszakban sokat fáradozott azért, hogy elkészülhessen egy állatmenhely, ahová a kidobott vagy kóbor kutyákat, macskákat tudják elhelyezni, amíg gazdát találnak számukra. A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. segítségével sikerült helyet találni a létesítménynek. A menhelyet a jelenlegi gyepmesteri telep szomszédságában kívánták felépíteni, a területet az önkormányzat biztosította volna.

Ezt követően megkezdődtek az egyeztetések az ügyben a hatóságokkal. Egy kutyabarát építész-tervező, Németh Szabolcs munkája eredményeként elkészült a menhely terve is. Az év elejére a területen befejeződött a tereprendezés és az alapítvány munkatársai úgy számoltak, nyár végére felépülhetnek a kennelek is. A beruházás akkor tervezett mintegy kétmillió forintos költségét részben sikerült már előteremteniük az állatvédőknek, köszönhetően az egyszázalékos felajánlásoknak és az adományoknak. Most azonban úgy tűnik, a több hónapos munka kárba veszett, és mégsem épülhet meg az állatmenhely Mosonmagyaróváron.

– A Menedék Állatvédő Alapítvány eddigi fő feladatának az állatmenhely létrehozását tekintette. A tervek szerint a létesítmény a helyi gyepmesteri teleppel közösen működött volna, így küszöbölve ki a szociális helyiség, hulladéktároló és egyéb kiszolgálóegységek építésével járó kiadásokat – mondta el a Kisalföldnek Ondré Péter, az alapítvány munkatársa. – Az illetékes hatóságokkal folytatott egyeztetések során kiderült, hogy egy ilyen megoldás a jelenlegi jogszabályokba ütközne. Az egyetlen járható út egy működésében teljesen független állatmenhely létrehozása lenne. Ehhez azonban komplett tereprendezésre – a jelenleg ott álló bunker lebontására –, a terület közművesítésére, a szükséges épületek kialakítására lenne szükség. Az ennek létrehozásával járó többmilliós költséget azonban az alapítvány nem tudja vállalni.

– Eddigi tevékenységünket természetesen a menhelyépítés kudarcának ellenére is folytatjuk. A továbbiakban is igyekszünk az utcán kóborló állatokat ivartalanítani, gazdához kiközvetíteni, a beteg, sérült állatoknak orvosi ellátást biztosítani. Telefonügyeletünk továbbra is a hét bármely napján hívható. Munkánkat egy saját telephely megépítése nagyban megkönnyítette volna, az alapítvány azonban jelen formájában is képes hatékonyan működni. Az idei év első felében mintegy 70 állatot, főként kutyát és macskát sikerült gazdához juttatnunk, és mindent megteszünk azért, hogy az év második felében is hasonló eredményeket érhessünk el – tájékoztatott Ondré Péter.


Elérhetőségek
Az alapítványról további információ kérhető a 70/365-8096-os telefonszámon, illetve az m.alapitvany@freemail.hu e-mail címen, vagy a www.menedekalapitvany.fw.hu internetes portálon. Az alapítvány számlaszáma: 58600252-10025114.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szelvénykövek segíthetnék a biztonságos vízi túrázást

Kistérség - A Mosoni-Dunán szelvénykövek nyújthatnának segítséget a tájékozódásban, így megkönnyítve… Tovább olvasom