Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 8°C Még több cikk.

Megrovási javaslat a pofozkodó ügyében

Mosonmagyaróvár - Megrovási javaslattal adta át a rendőrség az ügyészségnek annak a lelkésznek az ügyét, aki a múlt hónapban egy kormányellenes tüntetésen megpofozott egy tizenéves fiút.
A Kisalföld információi szerint a rendőrség lezárta a nyomozást abban az ügyben, amit garázdaság és könnyű testi sértés miatt indítottak, miután a Trianon-keresztnél zajló kormányellenes tüntetés egyik résztvevője megütött egy tizenéves fiút. Amint arról akkor lapunkban beszámoltunk (Kisalföld, 2007. június 19.), a demonstrálók egyike – aki egyébként lelkész – „beszólásnak" minősítette a mellettük elhaladó fiatalok szavait, ezért utánuk ment és két pofont adott az egyik fiúnak. A rendőrség ezért garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége gyanújával indított eljárást ellene.

Lapunk érdeklődésére Horváth Csaba alezredes, kapitányságvezető elmondta: az ügyben részt vevőket meghallgatták. A rendőrség lezárta a nyomozást és további intézkedésre megrovási javaslattal megküldte az iratokat a városi ügyészségnek.

Az ügyészi megrovás a büntetőeljárási törvényben meghatározott legenyhébb büntetési forma. Ilyen ügyészi intézkedést általában azokban az esetekben alkalmaznak, amikor a cselekmény súlya nem indokolja, hogy bírósági eljárást kezdeményezzenek. A bűncselekmény megtörténtét megállapítják, az elkövetőt pedig írásban és szóban figyelmezetik. Az ügyészi megrovás nem számít büntetett előéletnek.

Méhes Ákos
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem ügyeket látott, hanem az embert mögöttük

Várbalog - Több mint harminc év után végleg búcsúzik a pályától Bán Balázs, aki Jánossomorja után… Tovább olvasom