Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Megmutatták értékeiket

A hét végén első ízben rendezték meg Héderváron a helyi kápolnában a Boldogasszony-napokat. A kulturális rendezvényen a falu szülötte orgona-, míg egy volt miniszter tárogatóművészként lépett fel.
Lovasok: Felvonulással hirdették Boldogasszony napját.
Ünnepi köszöntővel kezdődtek meg szombat délután a szigetközi községben a Boldogasszony-napok. Juhász József polgármester a hétszáz éve felépített Boldogasszony-kápolnában tartott beszédében kifejtette: a község egykori lakói maradandót alkottak, s ez a jelenkor emberének is megmutatja: van értelme az összefogásnak. Göndöcs László, a település díszpolgára történelmi kitekintője után iparművészeti és kézműves-kiállítás kezdődött.

A szervezők célja egy program összeállítása volt, mely a kulturális érték mellett művészeti értéket is képvisel. Az Ásványrárói Pávakör, majd a Psalmus keresztény együttes zenés pantomimműsora ezeket az igényeket elégítette ki. Ez utóbbi fellépő után egy helyi idős bácsi meg is jegyezte: ez a zene neki mindennél többet ért. A darnózseli táncosok fellépése után a falu szülötte, Soós Gábor orgonaművész – két hegedűssel kiegészülve – tartott koncertet a Szent Mihály-templomban. Az ünnepi eseményt a Hédervári Kont Lovasegyesület tagjai felvonulásukkal hirdették a településen.

Vasárnap délelőtt egy volt miniszter is fellépett a szigetközi településen: dr. Szabó János a politikát félretéve tárogatóművészként tartott előadást a honfoglalás kori és kuruc romantika dallamköréből. A Boldogasszony-napok ünnepi szentmisével zárultak a kápolna kertjében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Embercsempészet: Már fuldokoltak a moldáv nők

Két, a kiszáradás határán lévő moldáv nőt találtak a rendőrök egy, az autópálya középső sávjában… Tovább olvasom