Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Megmenekültek a hitelfelvételtől

Püskin új rendezési terv készül, járdát újítanak fel és bevezették a faluházba a telefont. Beiskolázási segélyt juttattak 64 gyermek családjának.
Püski önkormányzata hétmilliós hiánnyal kezdte az évet. Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok (önhikis) pályázatán azonban 6,6 millió forintot nyert a település, így megmenekült attól, hogy kötelező feladatai finanszírozására hitelt vegyen fel. Továbbá ez tette lehetővé, hogy minimális összeget elkülöníthessen olyan pályázatok önrészeként, melyek a falu gyarapodását szolgálják.

Pályázatok a fejlődésért

Ezek között elsőként egy új rendezési terv elkészítésére nyújtottak be pályázatot, melynek összköltsége megközelíti a 3,3 millió forintot. A zöldterületek rehabilitációját szolgáló lehetőségek közül két kezdeményezést indítottak el: az egyik a faluközpont rendezésén belül játszótér kialakítására, a másik Kisbodak felé, az átutazó turisták számára egy pihenőhely kiépítésére irányul. Jelenleg mindezek terveinek elkészítésére pályáztak. Nagy reményt fűznek a sportlétesítmények felújítását célzó pályázatukhoz, mely keretében a sportöltöző tetőszerkezete és részben helyiségei válnának szebbé. A képviselő-testület tagjai legutóbbi faluszemléjükön az Ady utcai járdát járták be, majd testületi ülésen döntöttek arról, hogy balesetveszélyes szakaszait aszfaltburkolással még idén a hideg évszak beállta előtt felújítják. Pályázati pénz segítette a falunapi rendezvényüket is.

Kilencezer forint gyermekenként

Zsoldos Ferenc polgármester örömmel szólt arról, hogy a kis falu életében az is nagy eseménynek számít, hogy a faluházba nemrégiben bevezették a telefont. Így nyílik lehetőség arra, hogy ott elhelyezzenek egy számítógépet internet-hozzáféréssel. Társadalmi összefogással készült el a hivatalkörnyéki gépkocsiparkoló és áprilisban az épület előtti buszváró, párját a faluház előtt hasonló módszerrel építik ki.
Nyár közepén a képviselő-testület 37 család beiskolázásisegély-kérelme felől döntött. Összesen 64 gyermek, köztük 36 általános, 20 középiskolás és 8 felsőfokú intézményben tanuló részesült fejenként átlagosan kilencezer forint támogatásban.

Rajtakapott szemetelő?

Püski térségében az erdőalján nemrégiben fura tartalmú zsákokra lettek figyelmesek a helybéliek. A csomagokból, melyeket a rókák szétdúltak, hivatalos papírok is előkerültek, s ezek valószínűleg elvezetnek a szemetelőhöz. Az önkormányzat feljelentést tett a rendőrkapitányságon, ahol az iratok nyomán elindultak az illegális hulladékelhelyező felkutatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másodosztályon hétezerért Sevilláig

Egyetemisták körében elterjedt volt a gyakorlat: hamis vonatjegyekkel végigutazni Európát. A… Tovább olvasom