Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Meglett négy regisztrált kerékpár

Eddig már 645 kerékpárt vett nyilvántartásba a helyi polgárőrség Hegyeshalomban.


Tóth Gyula, a polgárőr-egyesület elnöke szerint a határ menti faluban és környékén jelentősen megnőtt a biciklilopások száma, ezért kezdeményezték egy éve a biciklik regisztrációját. Az akció óta viszont már négy kétkerekű találhatott vissza gazdájához.

 Az egyesületnél minden bevitt kerékpárt sorszámmal, matricával látnak el, és fotó is készül a járműről. Lopás esetén ezek segítik a keresést. A polgárőrök vezetőjétől továbbá azt is megtudtuk, hogy minden hónap szombatján (így október 29-én, szombaton délután 2 órától 4 óráig) várják azokat, akik még kimaradtak az eddigi nyilvántartásból.

Olvasóink írták

 • 4. zeder 2011. október 24. 19:59
  „Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés.
  Nekem már két bringámat loptak el, az utolsót a nyáron.
  Eleinte én is kétkedve fogadtam a regisztrációt, de láss csodát lenyúlták a bringám.
  Én, mint tisztességes állampolgár értesítettem a hatóságot. A szokásos eljárás után nem biztattak sok jóval, és akkor eszembe jutott, hogy korábban regisztráltattam a kerékpárt, hát megkerestem a polgárőröket.
  Mindez dél körül történt, estére a település, a polgárőrség honlapján és a helyi kábeltelevízió is nyomta az eltűnt kerékpárom adatait.
  Másnap nem hittem a fülemnek, amikor hívtak a polgárőrök, hogy megvan a bringám. Valaki ugyanis látva, hogy igen keresik az általa ellopott biciklit, jobbnak látta megszabadulni tőle és kirakni közterületre.
  Nem azt mondom, hogy ez biztonságot ad, de egy kis esélyt ad arra, hogy ne záruljon döglött aktaként.
  Talán ha jobban elterjed és beleivódik az emberek tudatába, hogy egy matricával ellátott kerékpárt jobban figyelnek, kétszer is meggondolják, hogy érdemes e kockáztatni.”
 • 3. ladarevolution 2011. október 24. 18:17
  „Esetleg fel is lehetne tölteni azokat a képeket egy tárhelyre, hogy bár ki megnézhesse...
  Mert mi van akkor, ha valaki eleve lopott kerékpárt "matricáztat" a saját nevére?”
 • 2. atenyek 2011. október 24. 13:09
  „Szegény pozdorja, nem tudod és nem ismered, hogy miről szól ez "Polgárőrséges" dolog és semmi köze az általad leírt rendőrségi példához. Úgy jártam én is anno mint Te. Ez tény. De az egy másik vonal. :)

  Na és pont ezért jött létre egy ilyen alulról jövő kezdeményezést. Ami nem rendőrség módon, hanem más, annál sokkal hatékonyabb módszerrel működik... főleg falvakban ill. újabban szomszédos falvak között. Itt valóban keresik a bringát... akár 1 éven át körözik, a kiosztott fényképek alapján. És megtalálják. Úgy tudom, hogy most még kettőt keresnek és 4 lett meg. Tehát??? :))
  Egy példa a hegyeshalom.hu-ról is elérhető: http://www.hegyeshalom.hu/photos/master/k_0246.jpg”
 • 1. pozdorja 2011. október 24. 09:29
  „Matrica? Fotó? Hát ez aztán a biztonság!
  Mondta nekik valaki hogy a matricát le lehet szedni? A biciklit át lehet festeni?
  Szóval nagy mázlijuk volt hogy ezt a négyet megtalálták.
  Amikor az én kerékpáromat ellopták és feljelentést tettem a rendőrségen, minden adatot amit tudtam megadtam. Alvázszám, fotó, egyedi ismertetőjegyek. A rendőrség azonnali nagy erőket vetett be.
  Nem, nem a kerékpárom keresésére, hanem az akta tologatására. Kb. 1 hónap tologatás után lezárták az ügyet. No persze nem is számítottam másra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vackor új ˝ruhája˝ 55 millió forintból

Nem volt komolyabb felújítás a mosonmagyaróvári Vackor Óvodában, amióta 1979-ben megépítették. Tovább olvasom