Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Megkezdték a depónia felmérését

A jánossomorjai depónia tulajdonos önkormányzatai egy pécsi székhelyű céget bíztak meg a lerakóban lévő hulladék tényleges mennyiségének kiderítésével.
Amint arról lapunkban korábban már többször beszámoltunk, a jánossomorjai lerakót tulajdonló önkormányzatok munkacsoportot hoztak létre, hogy folyamatosan nyomon kövessék a depóniába beszállított hulladék összetételét és eredetét. Minderről a Kisalföldben az osztrák hulladékimportról szóló írások nyomán döntött Mosonmagyaróvár képviselő-testülete. A tulajdonosi bizottság javaslatára felmérik, hogy a jánossomorjai depóniában lerakott anyag mennyisége egyezik-e a nyilvántartásban szereplő adatokkal. Ennek kiderítésére három független akkreditált szakértőtől kértek árajánlatot.

A három árajánlat alapján egy pécsi céget választottak a munka elvégzésére. A társaság már több mint tíz éve foglalkozik hulladékdepóniákkal és akkreditált mérési bizonylattal rendelkezik.
A cég szakemberei a vizsgálat során a talaj eredeti állapotát hasonlítják majd össze a jelenlegivel, majd ebből állapítják meg az azóta ott elhelyezett hulladék térfogatát és sűrűségét.

Az ellenőrzés során azt is vizsgálják majd, hogy a szemétbeléptetési rendszer a jogszabályoknak megfelelően működik-e.
A felmérés eredménye a tervek szerint június közepére várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A meghívók áttörést éreznek

A térségfejlesztési társulási elnökök bíznak Sólyom László ígéretében, hogy kiáll a Szigetköz ügye mellett. Van, aki áttörést érez, s garanciát a köztársasági elnök személyében, mások a petícióban megfogalmazottak nagy részének teljesülésében bíznak. Az öt meghívó társulási elnököt arról kérdeztük, milyen tapasztalatokat szereztek Sólyom László látogatása kapcsán. Tovább olvasom