Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Megkezdődött a mosonmagyaróvári műhibaper

Megkezdődött annak az orvosnak a pere szerdán Mosonmagyaróváron, aki csupán ittasságot állapított meg egy gyereknél, akit azután vittek kórházba, hogy kizuhant egy harmadik emeleti erkélyről. A fiú később belehalt sérüléseibe.

A pótmagánvád szerint az orvos foglalkozás körében elkövetett, halált okozó veszélyeztetést követett el, amikor csupán ittasságot állapított meg a gyermeknél.

A tárgyaláson elhangzott: 2008 márciusában egy ittas, 14. életévét pár hónap híján betöltött fiút vittek a mosonmagyaróvári Karolina Kórházba. A fiút a vizsgálatot követően megfigyelésre felvették. Az éjszaka folyamán a gyerek légzése és keringése összeomlott, s a hajnali órákban meghalt.

A pótmagánvád szerint a gyereket a kórházban töltött három óra alatt csupán fektették, számos olyan vizsgálatot nem végeztek el rajta, amelyekkel megállapítható lett volna belső vérzése.

A tárgyaláson felolvasták a magát ártatlannak valló orvos korábbi vallomását, amely szerint azt követően, hogy a mentő az intézménybe behozta a gyereket, a vele érkező hozzátartozó távozott a kórházból. A doktor közlése szerint vele csak a halál megállapítását követően közölték, hogy a gyerek nem csupán ittas, de balesetet is szenvedett.

Vallomása szerint a vizsgálat során a gyerek magatartása mindenben az ittasság jeleit mutatta, semmi nem utalt arra, hogy fájdalmai volnának, fel sem merült benne, hogy bármilyen sérülést szenvedett volna.

A fiút a kórházba vivő nevelőapa úgy nyilatkozott: ők is a sajtóból tudták meg, hogy a gyerek nem egy ágyról, hanem a harmadik emeletről esett le.

A gyerek ellátásában részt vevő kórházi dolgozók mindegyike úgy nyilatkozott: egyértelműen ittas ember benyomását keltette a fiú, aki nem adta jelét fájdalomnak, azt azonban senki nem közölte velük, hogy a fiú sérülést szenvedett.

A tárgyalás július elején, szakértők meghallgatásával folytatódik.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. six666 2011. június 11. 20:51
  „Na, ha már OKOSOK vagyunk... ANNAK ellenére, hogy nekem azért halt meg az apám, mert az ügyeletes szerint nem
  volt "RADIOLÓGUS" és nem tudtak egy kutyán (!!) is bármikor elvégezhető ultrahanggal megnézni a súlyos infarktus MEGÚSZOTT, de még BENT FEKVŐ, vérnyomás/pulzus nélküli Apám 16 (!) órán át szivárgó gyomor-AORTÁJÁT. ÉN MEGKAPTAM a magyar tahó-szakértőtől + sajna az ügyeletes picsutól , ( -elnézést a valós dokiktól ) az "ÚGYIS MEGHALT volna " összegzést. MIT SZÓLJAK ÉN ??? HÁROMSZOR rakatta vissza hajnalban a ribanc az ÁGYRÓL KÍNJÁBAN leeső/ levergődő Apámat, amíg meghalt.... egyedül - kínok között...
  - DE, amennyiben olyan eset van, hogy az ügyeletesnek DÖNTENI kell, mert egyértelmű, hogy valami más baj van,
  KONZULTÁL egy másik, -ügyeletes sebésszel/dokival...
  ............ ITT NEM VOLT ERRE OK, a leírtak / szülök / mások alapján sima ALKOHOL-MÉRGEZÉSNEK tűnt.
  Gondolod, egy ujját megvágó, 1 liter piától összeeső öntudatlan csövesnél JÁR egy MENTŐHELIKOPTER ????
  Gondolod, csak EGY EMLÍTÉS a szarházi-tróger buli-haveroktól, vagy az ÁLTALUK hülyének nézett szülőtől....
  ésNEM VISZIK AZONNAL GYŐRBE ? Ki az a marha, aki ezt máshogy gondolja ???? Inkább itt egy fajta-tiszta szennyes ügyvédkéről / bárkit vádoló /felelőst keresgélő szülőkről van szó. MINT említettem/ írtam :
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  " - hanem a bulis-szarházi-sunnyogó tiniket (+ a természetesen őket védő/ felnevelő szülőket) neveltem át/volna meg egy kicsit ( ADDIG ÜTÖTTEM volna a "védett kiskorút", hogy még a múltheti vacsiját is kiköpi/elmondja...) ...Apropó... nem kérdés, hogy még mindig hazudoznak a erkélyről való kieséssel kapcsolatban..AZOKRÓL a "kerítésekről" esetleg egy 2 méteres lakli esne/dőlne le... ---------------
  ha csak egyet is nyikkantak volna, VALÓSZÍNŰLEG élne a srác.”
 • 36. bestia 2011. június 11. 09:15
  „six666 te ezt konkrétan tudod????? vagy csak találgatsz.mert minnden szarért nem rángatnak be senkit .de kérdem ha gyerek orvosnézte meg volna a gyereket akkoris ez történik.TE OKOS TOJÁS !ha már jelzövel illetél meg.”
 • 35. bestia 2011. június 11. 09:06
  „LABORC !!!!!!!!EZEK A TÉNYEK A KÓRHÁZBA .ÉS ,HOGY BEKAPCSOLVA HAGYOM A CAPS LOCK, AZ TÉGED NE ZAVARJON!!!!!!!!!!MERT NEM A BILLENTYÜRÖL SZOL A TÉMA.”
 • 34. six666 2011. június 10. 23:24
  „Iux...te csak egy sima, egész egyszerűen csak okoskodó magyar átlag/hülye vagy

  bestia... kicsi-buta leányka... ki "magasztalta" itt az orvost ? Meg mi ez a gyerekorvos - zagyvaság ?
  Okoska... ha az ügyeleteshez olyan eset megy be, BIZTOSAN berántanak valakit (persze kivéve, ha az
  én kedvenc barátos-nénim ügyelne még...)”
 • 33. six666 2011. június 10. 23:13
  „ERRŐL nem a doki tehet.. DE HA IGEN, a Tesco parkoló csöveseit is tessék hetente a CT alá dobni, biztos ami biztos....
  AMÚGY "érintettként" .... apámat itt tette el művészi trehány-lusta trógersággal "láb alól" egy kedves, most körzeti dokit játszó kicsi leányka.... asszisztált hozzá az "igazságügyi szakértőnek" nevezett szarházi + másodfokon a győri közigazgatási bíró...( Olyan szövegekre/magyarázatokra/ökörségekre bólintottak/helyeseltek, hogy SZÍVBŐL KÍVÁNOM a SAJÁT családjukon belüli hasonló halál-módot....Most már 100°%, hogy nem úsznák meg, de 2004-ben a "segg-segget nyal" volt a jellemző.
  -Dr. Taki osztálya + a sebészet TÖBBSÉGE előtt le a kalappal, rengeteg doki NEM a lóvét nézi, absz. minden tiszteletem a türelmük előtt.... Ebben a körben természetesen bőven benne van az Oszi/ Marton és még sokan...
  Apropó hentes - Apuka ... Apaként NEM égetném magam (ÉS HELYEDBEN A FIAD EMLÉKÉT), hanem a bulis-szarházi-sunnyogó tiniket (+ a természetesen őket védő/ felnevelő szülőket) neveltem át/volna meg egy kicsit...Apropó... nem kérdés, hogy még mindig hazudoznak a erkélyről való kieséssel kapcsolatban..AZOKRÓL a "kerítésekről" esetleg egy 2 méteres lakli esne/dőlne le...”
 • 32. Laborc 2011. június 10. 22:55
  „23. iux 2011.06.09. 15:54
  Tehát véleményed szerint, ha legközelebb orvoshoz megy valaki, ne is mondja meg, mi a panasza (mert ugye, azzal csak megvezetem) hanem a doki vizsgálgasson és találja ki? Jó fej vagy.
  22. bestia 2011.06.09. 15:21
  Azért, mert bekapcsolt caps lockkal írsz és tudsz 32 kérdőjelet írni egymás után, még nem lesz igazad.”
 • 31. senkialadár 2011. június 10. 07:42
  „most beszélnek tv2n a szülei,aszongya az apa "há meghagattam a szivét elég gyér vót"”
 • 30. 41 2011. június 09. 20:49
  „Jó hozzászólás,de fogalmad sincs az egészségügy működéséről.Ha úton fekszik valaki sebekkel vagy anélkül:Traumatológiai vizsgálat.Ha kiesik valahonnét:Traumatológiai vizsgálat.Megvertek valakit:Traumatológia.Magas vérnyomás:Belgyógyászat.Szív panasz:Kardiológia.Ezzel azt szeretném kiemelni,hogy bizony vannak nagyobb vétkesek ebben az ügyben.Italozó fiatalok,figyelmetlen szülők,sőt még ne hagyjuk ki a kórház felelősségét sem pl:gyermek orvosi ügy. megszüntetése vagy magát azt a tényt,hogy egy ember csak egy helyen tud lenni egy időben.Ügyelet ellátása plusz még 6osztály ellátása.Embertelen és lehetetlen.(A pedagógus is egy osztályban tanít.)Na és el is érkeztünk az önkormányzathoz,akik a működésért felelősek.(másik cikk:van orvos a városban,mert ide szívesen jönnek.Na de hol vannak????)Az orvos hozott "anyagból" tud dolgozni.Volt információ? Nem.Volt sérülés?Nem.Részeg volt?Igen.Ha csak egy mondat is elhangzott volna esésről,biztos vagyok benne,hogy a megfelelő helyre kerül a fiú és talán........Aggódó szülő vagyok?Addig verem az asztalt amíg nem hívják be a gyerekorvost,vagy továbbviszem a gyereket,nem megyek haza és nem hagyom magára.”
 • 29. noboldo 2011. június 09. 20:43
  „Megmondta a vezér jobbkeze, hogy az egészségügyre nem jut több pénz, sőt...
  De, egycsapásra meg lehetne oldani minden kínját-baját. Szerintem a 2/3-dal egyszerűen az alkotmányba kellene iktatni, hogy az olyan sültparasztoknak, akik képtelenek egy magyar mondatot 2-3 helyesírási hiba nélkül bepötyögni, - egyszerűen nem jár semmilyen egészségügyi ellátás. Lásd: #22, #23. Járulékos előnyként az idővel talán valamicskét csökkenne a számarányuk a magyar lakosság közt.”
 • 28. senkialadár 2011. június 09. 20:38
  „fáj a lábam elmegyek orvoshoz és azt mondom a nyakam sérült,vizsgálja de semmi, akkor honnan kéne tudnia az orvosnak hogy valójában nekem láb panaszaim vannak? pláne hogy hétvégente hány tucat alkesz lesz rosszul a sok piától.
  23 elég érdekes gondolkodásod van,sajnálom a családod biztos nehezen viselnek el.”
 • 27. pancser 2011. június 09. 20:15
  „24.hez! És a 25.?”
 • 26. pancser 2011. június 09. 20:13
  „23! Aki hótt analfabéta az élő szervezetekhez, ráadásul nem szereti az orvosokat az beszél így. Az orvos nem varázsló, furcsa lenne, ha minden vérző képű betonba törülközött részegen mindenféle drága vizsgálatot elvégeznének. Mégis milyen vizsgálatot kellett volna, minden létezőt? ráadásul az emberi és állati szervezet tud produkálni meglepő dolgokat. Szerintem te vagy rokon vagy, vagy haragszol az orvosra. Mi tárgyilagosak vagyunk, tudjuk, hogy igen nagy emberek is meghalhatnak akár hadseregnyi orvos között. Ha az orvost tájékoztatták volna, hogy mi történt, talán, hangsúlyozom talán meg lehetett volna menteni. Az őszintétlenség miatt nagyobb volt az esély a tragédiaára. Az orvos ártatlan! Az meg iszonyúan visszatetsző, hogy ebből pénzt akarnak csinálni, egy másik ember becsületét, munkáját kétségbe vonva.”
 • 25. verus21 2011. június 09. 20:01
  „iux.

  egy véleményen vagyunk!”
 • 24. poorman 2011. június 09. 19:51
  „moderálva”
 • 23. iux 2011. június 09. 15:54
  „Én nem sajnálom az orvost!Sőt nagyon szigorúan elitélném!Az érveim a következők:
  Hogy milyenek a szülők,vagy a barátok,az nem tartozik a tárgyhoz!(Egyébként ostobák)
  Az orvost arra képezték ki,hogy meg tudja állapittani,ha nem,akkor célzott vizsgálatokkal,próbálja kideritteni mi a baj!Az, hogy ugy látszott,meg azt mondták,meg nem mondták,ez nem orvosi diagnózis!!!!
  Gondoljatok bele,ha közlekedési baleset érte volna a srácot az uton,akkor azt gondolom,hogy csak lefeküdt az útra!Vagy ha büncselekmény áldozata és szándékossan nem fedik fel az eseményeket az orvos előtt?Az orvosnak soha nem az elmondások alapján,kell képet alkotnia,hanem a vizsgálatok szerint!A tájékoztatás csak segit,de nem dönt!És ha már megtörtént a baj,miért kell tönkre tenni az életét?Hát azért,hogy mégegyszer ne tehesse tönkre Ő másokét!Szerintem az orvos trehány volt,hagyta magát megvezetni,nem az előirások szerint végezte a vbizsgálatokat,Én elitélném!Keményen!”
 • 22. bestia 2011. június 09. 15:21
  „AZÉ MÁ NE MAGASOLJUK AZ ÉGBE AZ ORVOST.MERT Ö IS HIBÁZOT.JO NAGY TANULOPÉNZT FIZETETT ÉRTE. KÉRDEM ÉN HA GYEREK ORVOS LÁTTA VOLNA AKKORIS EZ TÖRTÉN VOLNA????????????????JO HOGY EGY EKKORA KORHÁZNAK NINCS GYEREK ORVOSI ÜGYELETE?????????????ÉN PL NEM MUTATNÁM MEG A GYEREKEMET KARDIOLOGUSNAK HA CSAK NEM EZ A GONDJA LENNE.A GYEREK ORVOS AZ GYEREK ORVOS A KARDIOLOGUS MEG KARDIOLOGUS.JA ÉS AKI HOZTA EZT A RENDELETET HOGY ,NE LEGYEN GYEREORVOSI ÜGYELET REMÉLEM NEKI IS VAN EGY KIS LELKI ISMERTETT FURDALÁSA.”
 • 21. 41 2011. június 09. 10:16
  „Szülő vagyok magam is ezért átérzem részben a helyzetüket,de...Csak azért tönkre tenni egy megbecsült Orvos életét,mert a miénk már tacsra ment?Nincs lelkiismeret furdalásuk?No nem csak Bence szüleire gondolok,hanem az ott italozó gyerekek szüleire is.Kicsit elgondolkodhatnának,hogy mit rontottak el(én legalább is azt tenném).Gyereke rosszat tesz,hazudik,falaz a másiknak,nehogy bajba kerüljön.Önök (szülői minősítésükben) sem tudtak semmit,de elvárják a vadidegen DR-tól ,hogy kitalálja a történetet és annak megfelelően cselekedjen.Nos érdekes eset az biztos.Tipikus példája annak,hogy "nem én vagyok a hibás, hanem a másik".Nem török pálcát a szülők felett,mert csak bízhatok benne,hogy gyerekem ilyen esetben tudni fogja,hogy mi a helyes lépés.De önök most ezt teszik a DR-ral.Ha nyernek a bíróságon akkor lesz megnyugvásuk?Nem hiszem.Nagyon sok kitartást kívánok a Dr- úrnak.Sok betegnek van szüksége még az Ő munkájára.”
 • 20. pancser 2011. június 09. 09:11
  „Az orvos ártatlan! A bűnösök a haverok, akik hazudtak, tessék őket perbe fogni és kártérítésre kötelezni!”
 • 19. marcsus78 2011. június 09. 08:17
  „Sajnálom az orvost.”
 • 18. RUDI 2011. június 09. 07:56
  „Szerintem, nézzük az adott helyzetet , ittas állapotban volt a fiú , az orvos,nem tudva, hogy a fiú balesetet is szenvedett , és ez által belső vérzése is keletkezett.Ha az orvosnak pontosan megvan adva , hogy valójában mi is történt, gondolom, hogy az orvos azon nyomban, alapos kivizsgálást végzett volna.Az, hogy a gyereknek fájdalmait sem észlelték, az pediglen nem nagyon észlelhető, hiszen, ittas állapotban volt , és így nehezebb is a helyzet.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcák víz alatt Mosonmagyaróváron, villám csapott egy házba Levélen

Heves zivatar érte el Mosonmagyaróvárt és térségét kedden este. Villám csapott egy levéli családi… Tovább olvasom