Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Megkezdődnek a felújítási munkák a Mosoni városközpontban

Tíz nappal ezelőtt írták alá azt az uniós támogatási szerződést, melyben Mosonmagyaróvár a Nyugat-dunántúli Operatív Program „Városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyei jogú városokban" pályázati felhívásán több mint 500 millió forint uniós támogatást kapott a Mosoni városközpont funkcióbővítő rehabilitációjára.

Hétfőn a Duna utcai strandon felállított VIP sátorban Szabó Miklós polgármester és Dr. Nagy István országgyűlési képviselő, alpolgármester ünnepélyes keretek között indították útjára a projektet.
A Mosoni városközpont megújítására irányuló beruházás szervesen kapcsolódóik az 1000 éves városalapítás 2011-ben esedékes évfordulójához.

Ehhez a rendkívüli eseményhez kapcsolódóan Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata szeretné méltó módon megújítani a várost, melyet aktív városmarketing akciókkal és rendezvényekkel is támogat, tovább erősítve ezzel a város vonzerejét.

A 725 millió forint összköltségű projekt részeként felújítják az őstermelői és városi piacot. Sor kerül a meglévő pavilonok korszerűsítése, aminek eredményeként megújult, kulturált körülmények között vehetik igénybe a vásárlók a termelők és kereskedők szolgáltatásait. A növekvő keresletnek megfelelően a meglévőhöz illeszkedő építészeti arculattal a pavilonsor bővítése is megtörténik, valamint a piaci sátrak is egységes arculatot kapnak.

Az Erzsébet tér, valamint a Kápolna tér rehabilitációja keretében komplex megújításra kerül sor. A tér felújítása és a színpad kialakítása fontos közösségi elem lesz a jövőben, felavatásuk a millenniumi ünnepségsorozat nyitórendezvénye lesz.

A közösségi ház működéséhez a jelenlegi kapacitások nem elégségesek. E probléma megoldása érdekében az épület rekonstrukciója során két, nagy befogadóképességű közösségi tér jön létre, így a nagy rendezvényterem is használhatóbbá válik. A pincében klubrendezvények kapnak majd helyet. Az akadálymentes megközelítést lépcsőlifttel biztosítják.

Az önkormányzati ügyfélszolgálati tér megújítását indokolja az utóbbi időben megnövekedett ügyfélforgalom, valamint az itt megrendezésre kerülő ülések, fogadónapok. A munkálatok keretében sor kerül az épületrész korszerűsítésére, teljes körű akadálymentesítésére, a belső terek, vizesblokkok felújítására, egy tárgyaló és egy iroda kialakítására.

Olvasóink írták

 • 3. RickCartman 2010. augusztus 31. 00:46
  „2. hozzászólás amivarosunk 2010.08.30. 20:11
  "( Szerkesztőségünk a polémiát a továbbiakban nem kívánja folytatni.)"”
 • 2. amivarosunk 2010. augusztus 30. 20:11
  „Akkor 2010-ben a 999.évfordulót ünnepeltük?!
  Jó lett volna erről korábban megállapodni,mert akkor talán a Moson évszázadai c. könyv szerkesztőinek
  is elég lett volna még egy év, a most kihagyott 64 év feldolgozására!”
 • 1. kovász68 2010. augusztus 30. 10:46
  „Hát ez meg mi????? Két cikk ugyan arról???? Hol vannak a szerkesztők??? Már megint a Kisalföld azt se tudja mit csinál. Kész röhej!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A környék legmodernebb iskolájában tanulhatnak a mosonszentmiklósi diákok

A falu meghatározó építkezésének eredményét ünnepelte szombaton Mosonszentmiklós. Tovább olvasom