Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Megjelent a Szél-járás folyóirat őszi száma

˝Ilyenkor a lányok is szebbek lesznek, talán a zászlók lobogása is teszi, arcukon játszik a fény, magasra emelik fejüket, Ünnepelnek és gyászolnak, és a fekete összekeveredik a pirossal, s barna avar ropog a lábak alatt˝ – írja Böröndi Lajos Október című bevezetőjében a Szél-járás legújabb számában.

A három országban szerkesztett folyóirat őszi száma is markánsan képviseli azt az elvet, hogy olvasmányos, a régió művészeti életét, múltját, jelenét bemutató írásokat közöljön. Böröndin kívül verssel van jelen a folyóiratban Csáky Anna, Burda Zsuzsa, Gerhard Baumgartner, Kerék Imre, Mészely József és Tönköl József, novellával Mezey László Miklós. Olvasható „barangoló" a felvidéki Madách-kúriáról, de bepillanthatunk a soproni Perkovátz-házba is. Neszméri Sándor Morvay Lajos pozsonyi tanárral beszélget a magyar ’56 ottani hatásairól, s Turbuly Lilla – új szerzőként csatlakozva a laphoz – a soproni színház elmúlt időszakáról ír.

Nemrégiben fotórovatot is nyitott a lap, Balassa Tamás a Mosonmagyaróváron nyár végén bemutatott sajtófotó-kiállítást ismerteti szép fotográfiákkal illusztrálva.

Erős a Szél-járás képzőművészeti rovata, a színes borítón Mag Gyula felvidéki szobrászművész Tisztelet a szülőföldnek című alkotása látható, vele Görföl Jenő készített interjút, s megismerkedhetünk az ugyancsak felvidéki Gondány Sándor festészetével.

A Szélfúvás rovat a hagyományokhoz híven a régió elmúlt negyedévének kulturális eseményeit gyűjti csokorba, s a lapot Kovács László nekrológja zárja, aki a nemrégiben tragikusan elhunyt Pomichal Richárdra emlékezik, akinek a neve Magyaróváron sem ismeretlen, vendégtanárként megfordult az itteni egyetemen is.

Olvasóink írták

  • 1. lampi 2010. október 18. 20:19
    „Nagyon szép kiállítású folyóirat. Büszke lehet rá Mosonmagyaróvár, hogy itt (is) szerkesztik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyenge szezon után a kempingesek

Bár már a hónap elején véget ért a szezon, nem állt meg az élet a szigetközi kempingekben. A… Tovább olvasom