Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Megjelent a nyári Szél-járás

Juhos Nándor, a Felvidékről gyermekként Szajkra kitelepített fotóművész gyűrött arcú székely juhásza néz ránk a Szél-járás regionális folyóirat idei második számának címlapjáról. Görföl Jenő mutatja be Juhost, akinek beszélő arcai szívbe markolóak, akár a huszadik századi magyar sors is kiolvasható belőlük.

Mint ahogyan a lap honismereti írásaiból is. Striber Lajos a háborúban eltűnt édesapára emlékezik, Fülöp László egy köpcsényi végrendelet (Balassa Borbála) nyomába ered, míg Vass Eszter a Bécsi Napló történetét dolgozza fel Hanák Tibor szerkesztése idején. Kimlei Péter a rajkai Forgách család száz évéről ír érdekes tanulmányt.
Verset jegyez a lapban Böröndi Lajos, Fellinger Károly, Kerék Imre és Vitéz Vilmos. Mezey László Miklós novellával, Gál Sándor regényrészlettel jelentkezik.

A Barangoló rovatban az éberhardi Apponyi-emlékek nyomába eredhetünk, s a képzőművészetiben Borbély Károly festőművész a KOMP-kiállítás apropójaként Dolán Györgyöt, Lebó Ferencet, Lipcsey Györgyöt és Varga Györgyöt mutatja be.

Könyvbemutatókról, zenei eseményekről, kulturális programokról tudósít a Szélfúvás rovat, míg Tuba László és Vida István jegyez recenziót a lapban. Az előbbi Beregszászi Balázs Hőnel Béla-emlékkönyvét ajánlja az olvasóknak, míg Vida a Veritas Történetkutató Intézet kiadásában megjelent Iratok az Antall-kormány külpolitikájához és diplomáciájához című könyvsorozat első kötetét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matracok a lovagrendtől

Speciális biomatracokat adományozott a Karolina Kórháznak a Szent György Lovagrend mosonmagyaróvári… Tovább olvasom