Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Megjelent a Moson Megyei Műhely

Schmidt Rezső dékánnak Czimber Gyula professzor és Sótonyi László docens temetésén elmondott gyászbeszédeivel indul a Moson Megyei Műhely (MMM) 2009. évi 1. száma.

Szentkuti Károly, Moson és Magyaróvár 1939. évi egyesítésének politikai és gazdasági okait vette számba. Írásához melléklet az a színes térkép, amely Kováts István mérnök 70 évvel ezelőtti városfejlesztési és -rendezési javaslatait mutatja be. Beregszászi Balázs a mosonmagyar-óvári kollégiumok történetéről és Króner Lajos Moson megyei alispán dicstelen 1848/49. évi tevékenységéről írt. Enzsöl Imre cikke a 2007-ben lebontott vámház és a magyaróvári vám történetéről szól, a fiatal kutatóként bemutatkozó Varga Bálint Magyaróvárnak a millennium és az I. világháború közötti demográfiai, társadalmi és művelődési viszonyairól készített összefoglalást. Mindnyájunkat közelről érintő közlemény a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület javaslata a Szigetköz–Csallóköz hullámtéri mellékágrendszer rehabilitációjára. Thullner István sok fényképpel illusztrált dolgozata Mosonmagyaróvár jeles fotográfusait veszi számba, Ferenczi Zoltán pedig Németh Károly lébényi evangélikus lelkész életútját összegzi. A könyvismertetések sorában öt helytörténeti munkát ajánlanak figyelmünkbe a recenzensek. A folyóirat a kiadónál (Flesch Károly Kulturális Központ) kapható.


Mindnyájunkat közelről érintő közlemény a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület javaslata a Szigetköz–Csallóköz hullámtéri mellékágrendszer rehabilitációjára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holdraszállások és csillagok a Futurában

Mosonmagyaróvár - A csillagászat és a holdutazások is helyet kapnának a régi gabonaraktárba… Tovább olvasom