Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Mégis rosszul aszfaltoztak

Mégiscsak újra kellett aszfaltozni az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalának 15 km-es szakaszát.

Mégiscsak újra kellett aszfaltozni az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalának nyáron felújított mintegy tizenöt kilométeres szakaszát az egyenetlenségi hibák miatt. A pótmunkát a kivitelező garanciában végezte el.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán a lébényi csomópontnál mintegy 15 kilométeren a felújított útszakaszon a külső sávban olyan mértékű az aszfalt felületi egyenetlensége, hogy szinte a közlekedés biztonságát veszélyezteti. Az Állami Autópálya Kezelő Rt.-től akkor kapott tájékoztatás szerint – még a hivatalos átvétel előtt – az ő szakemberei is tapasztalták, hogy vannak egyenetlenségek a burkolaton. E szabad szemmel nem látható bordák nagy sebességnél interferenciát okoznak. Az autópálya-kezelő munkatársai megmérték az aszfalt egyenetlenségeit, ám a hullámértékek minden esetben megfeleltek a szabvány szerintinek.

Az előzetes méréseket természetesen kontrollvizsgálatok is követik a sztrádaszakasz hivatalos átadása előtt, s amennyiben a szabványtól eltérő értékeket tapasztalnak, úgy garanciában elvégeztetik a javításokat a kivitelezővel. Ez végül meg is történt. Az eredeti tervek szerint szeptember 13-án fejeződött volna be a sztrádaszakasz felújítása. A műszaki átadás során azonban az autópálya-kezelő szakemberei minőségi kifogások miatt hiánypótlásra kötelezték a kivitelező Strabag Rt., Egut Rt. alkotta M1 Győr Konzorciumot. A felújított bal pálya kopórétegének egyenetlensége az Állami Közúti Műszaki – Információs Kht. által végzett vizsgálatok szerint is – meghaladta az előírt határértéket. A kivitelező garanciális javítások keretében szeptember 30-ig orvosolta a hibát, és a kifogásolt 1,8 kilométeres szakaszon újra kicserélte az aszfaltréteget. A forgalomterelés megszüntetésével az autósok a héten vehették teljes egészében birtokba az M1-es autópálya ezen szakaszát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutatóközpont uniós pénzből

Szigetközi Kutatási Központ létrehozására nyert 180 millió forint uniós forrást a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara. A központ kivitelezése várhatóan a jövő év elején kezdődik meg a várépület mögötti, Lajta-parti területen.A beruházással a tájegység ökológiai változásait vizsgáló szakembereknek szeretnének magas színvonalú laboratóriumot biztosítani. Tovább olvasom