Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Megindult a turisták és vendégmunkások áradata

A nyugat-európai országokban kezdődött nyári szabadságolások miatt jelentősen megnövekedett a hegyeshalmi határátkelő belépő forgalma. A kilépőoldalon pedig a román turisták áradatát kell fogadniuk a határőröknek és vámosoknak.
A nyugat-európai országokban kezdődött nyári szabadságolások miatt jelentősen megnőtt a forgalom hazánk határátkelőin.

Néhány hete kezdődött

A külföldi vakációzók áradata már néhány hete elkezdődött, a bajorországi és a baden-württembergi iskolai szünet megkezdődésével a hét végére pedig már 15 német szövetségi tartományban lesz vakáció, így még nagyobb dömping várható. Sőt, augusztusban több nemzetközi rendezvény – Sziget-fesztivál, Forma–1 – miatt még több utazó lépi majd át Magyarország határát.
A forgalomnövekedés hazánk legnagyobb nyugati kapujában, a hegyeshalmi átkelőn érezteti leginkább hatását.

Huszonnégy óra – hatvanezer útlevél

– Az előző évekhez hasonlóan idén is már nyár elején érezhető volt a forgalom erősödése, főként a belépőoldalon – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Horváth Szilárd hadnagy, határőrizeti kirendeltségvezető-helyettes. – Idén nyáron ez idáig az elmúlt hétvégén volt a legerősebb a forgalom. Míg egy átlagos napon körülbelül 20 ezren lépik át a határt, addig a hétvégén huszonnégy óra alatt több mint 60 ezer útlevelet kellett kezelnünk a belépőoldalon. Ez a szám körülbelül húsz százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakának forgalmát.

– A kilépőoldalon is jelentősen megnövekedett a forgalom a nyáron, hétvégén naponta 30 ezren hagyják el itt az országot. Az utazók jelentős része Romániából érkezik és valamelyik nyugat-európai országba tart. A hétvégén például huszonnégy óra alatt 264 autóbusz lépett ki az országból Hegyeshalomnál.

– A megnövekedett forgalom ellenére ez idáig nem alakult ki különösebb fennakadás és várakozás a határon. Várhatóan a továbbiakban sem kell számolni ilyesmivel, hiszen előre tudjuk, hogy az egyes tartományokban mikor kezdődik a szabadságolás, így fel tudunk készülni a turisták és a vendégmunkások áradatára. Az előző évek tapasztalatai alapján megerősített szolgálattal, az osztrák és a magyar társszervekkel együttműködve próbáljuk zökkenőmentesen lebonyolítani a megnövekedett utasforgalom átléptetését – tájékoztatott Horváth Szilárd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A változásra meg kell érnie a társadalomnak

Mosonmagyaróvár oktatási reformjára többféle megoldási javaslat is született, ezek egyike az… Tovább olvasom