Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Meghúzták a vadászati határt

Hosszas huzavona után keret- megállapodást kötöttek a Kisalföldi Erdőgazdaság Rt. (KAEG) és a Felső-szigetközi Vadászati Kft. képviselői a tizenegyezer hektáros szigetközi vadászterület megosztásáról.
A polgármesterek alapította helyi társaság 55 százalékos arányt szerzett. Arról is megegyeztek, hogy a bírósági eljárást a két fél szünetelteti. A Kisalföldi Erdőgazdaság mosonmagyaróvári erdészetének központjában hétfőn megegyezett a két társaság a vadászati területek felosztásáról. A képviselők a 100200-as számú vadászterületet két önálló részre bontották.

Ötvenöt százalékot szereztek

A Rajka, Bezenye, Mosonmagyaróvár, Feketeerdőre vezető út által körülhatárolt terület és a Dunakilitire vezető út mentén a belterületig, majd az erőműhöz vezető út mentén a létesítményig, ott a görgetegi Duna-ág mentén az államhatárig tart a Felső-szigetközi Vadászati Kft. területe. Ez a rész a 11 ezer hektár közel 55 százaléka. A terület alsó szakaszának vadászati joga továbbra is a KAEG-é marad.

Dr. Magas László vezérigazgató kinyilvánította: ezt a megosztást elfogadja, ha az illetékes hatóság ehhez hozzájárulását adja. Szokoli Sándor dunakiliti polgármester elmondta: kötelezettséget vállaltak, hogy a terület megosztásával kapcsolatos kérdésekben május végéig egyeztető tárgyalásokat folytatnak, azt követően pedig megegyeznek.

„ A közös összefogásnak köszönhető"

– Júniusban a földtulajdonosi közgyűlés összehívását előkészítjük, erről a hirdetményt harminc napig kifüggesztjük. Legkorábban július elejére összehívható a közgyűlés – mondta el érdeklődésünkre Szokoli Sándor, aki a felső-szigetközieket képviseli. – A KAEG kötelezettségvállalásait átvesszük, ám a mi területünkre kötött szerződésekről a jövőben mi tárgyalunk – állítja a dunakiliti polgármester.


A két társaság az egyeztetések során megállapodott: a folyamatban lévő bírósági eljárásokban közös kérelmet terjesztenek be, melyben a perek szüneteltetését kérik. A megosztást jóváhagyó későbbi földtulajdonosi közgyűlést – majd annak hatósági jóváhagyását – követően vállalják, hogy a kereseti kérelmeiktől elállnak, s kérik a per megszüntetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másutt nem teljes körű a szolgáltatás

A mosonmagyaróvári autófényezők korábbi felvetéseire reagálva az egyik helyi márkaszerviz vezetője… Tovább olvasom