Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Meghosszabbították a futamidőt

A mosonmagyaróvári szennyvíztisztító telep építéséhez az Aqua kft. minden évben egyben adta volna át törlesztését a városnak. A visszafizetési határt újra meghosszabbították.
A mosonmagyaróvári szennyvíztisztító telep építéséhez az önrész biztosítására az érintett önkormányzatok úgy készültek fel, hogy még korábban a szennyvízdíjban önrészt képeztek. Abban állapodtak meg Mosonmagyaróvár, Levél, Halászi és Máriakálnok önkormányzatai, hogy ezt az önrészt az Aqua kft. minden évben egyben adja át Mosonmagyaróvárnak. Viszont az Aqua kft. fejlesztési tartalékot 2013-tól nem tudott képezni.

A megállapodás szerint amíg az önkormányzatnak a fejlesztési tartalékot nem kell felhasználnia a tisztítóbővítés önrészeként, addig kamatmentes kölcsönként az Aqua kft. rendelkezésére bocsátja az így keletkezett fejlesztési pénzt.

Erre az összesen 107,1 millió forintra a mosonmagyaróvári önkormányzat és az Aqua kft. kölcsönszerződéseket kötött. Ezt időközben többször módosították, a visszafizetési határ- időt 2014. december 31-ig meghosszabbították.

Az Aqua kft. a kölcsönből eddig megfizetett 4 millió forintot. A társaságra háruló állami többletterhek, illetve likviditási problémák miatt a képviselő-testület szeptemberben módosította a költségvetést, miszerint a szennyvíztisztító-pályázathoz kapcsolódó önrészt egyéb rendelkezésre álló forrásból biztosítják. Ennek nyomán a testület a legutóbbi ülésén arról határozott, hogy a fennmaradó kölcsön visszafizetési határidejét újra meghosszabbítják, 2015. december 31-ig. A társaság a tartozásból 50 milliót ez év végéig teljesít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körözték az egri férfit

A férfit vasárnap este igazoltatták a mosonmagyaróvári vasútállomáson. Személyazonosságát nem tudta… Tovább olvasom