Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Megható: Amira a napokban már otthon lehet

Mivel egy hete nem kínozta roham, várhatóan már a napokban hazamehet családjához a három hónapos Kun Ibolya Amira a győri kórházból. Alapítványunk támogatásával otthon egy életmentő eszköz várhatja.
"Amira életét mentheti meg a készülék" címmel írtunk a Kisalföld április elsejei számában arról az epilepsziával küzdő kislányról, akit nagynénje vett gyámságba. A családot alapítványunk 150 ezer forinttal támogatta egy pulzoximéter beszerzésében. Ez az eszköz a rohamok mellett ugyanis jelzi a baba véroxigén-ellátását, pulzusát és szívverését.

A kis Amirának első cikkünk óta több görcse is volt, ám nevelőanyukája és nagynénje, Kun Viktória arról beszélt, hogy egy hete megkímélik a rohamok a kislányt. Így van arra remény, hogy a napokban elhagyják a győri kórházat.


Amira anyukájával, Viktóriával a hét elején elhagyhatja a kórházat, ha nem lesz több görcse. Fotó: H. Baranyai Edina
Amira anyukájával, Viktóriával a hét elején elhagyhatja a kórházat, ha nem lesz több görcse. Fotó: H. Baranyai Edina

– Júniusra kaptunk időpontot MRI-re. Ám miután Amirának több rohama is volt, húsvét nagypéntekén mégis megnézték. Ez a vizsgálat többszöri agyvérzésre derített fényt. Az orvosunk tájékoztatása szerint ezek következményei lehettek a sorozatos görcsök – magyarázta Kun Viktória.
Az említett berendezés, amely a gyóri kórházban is „figyeli" Amirát, 433 ezer forint. Ebből eddig az alapítványunk által nyújtott 150 ezer forinttal együtt 250 ezer forint gyűlt össze, amit a család ezúton is köszön. Húsvét hétfőjén a Főnix Motorosok adtak át ebből 50 ezer forintot.

– Mivel remélhetőleg a napokban hazaengedhetik Amirát, fontosnak tartottam egy pulzoximéter mielőbbi beszerzését. Még nem gyűlt össze a teljes összeg a berendezésre, így ideiglenesen egy elemes és hordozható készüléket vásárolunk 55 ezer forintért – mondta az anyuka, aki további örömhírről is beszámolt. Hogy élettársával, aki szintén imádja a kislányt, mindketten gyámjai lehessenek Amirának, április 18-án, szűk családi körben egybekelnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhül a zsúfoltság az óvodákban

Közeleg az idei óvodai beíratások ideje Mosonmagyaróváron. Úgy tűnik, most lesz helye mindenkinek az… Tovább olvasom